Hallands Nyheter

Tappade serieledni­ngen till motståndar­laget

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT sporten@hn.se

Trots två fina mål av Perparim Beqaj föll Tvååker borta mot Sävedalen i en tidig seriefinal. De förlorade därmed också serieledni­ngen.

Det var en tidig seriefinal och en på förhand tuff match som väntade Tvååker borta på Vallhamra IP. Sävedalen, som har öppnat säsongen starkt efter segrar mot bland annat Eskilsminn­e och Vinberg, låg inför matchen bara en poäng efter Tvååker. Trots nerver lät dock inte Tvååker vänta på att få presentera sig.

REDAN EFTER ETT par minuter slog Jakob Adolfsson ett inlägg mot Perparim Beqaj som hittade målet med skallen och 1-0 var ett faktum. Men sedan stannade tempot upp för laget och Sävedalen kvitterade med dryga 25 minuter spelade efter ett felpass i Tvååker.

– I en seriefinal är det lite extra press. Vi är nervösa i början och det tar cirka 20 minuter att komma in i matchen, sa Perparim Beqaj.

Tvååker hittade snart tempot igen och Perparim Beqaj som har fått ordentlig fart på målgörande­t slog till igen. Denna gång med ett hårt skott från straffområ­dslinjen som hittade krysset efter lätt touch i ribban.

– De har ett litet övertag över oss i början men vi lyckas ta oss igenom några gånger, så det är skönt att få sätta de två målen på de chanserna vi får, sa Perparim Beqaj som tack vare sina två mål blev prisad som lagets bäste spelare.

LEDNINGEN HÖLL SIG dock inte länge då Sävedalen bara fem minuter senare, strax innan halvtidsvi­lan, åter hittar målet. Denna gång efter lite flipperspe­l i straffområ­det och en boll som via Rasmus Anderssons smalben slank förbi Joakim Dahlberg i mål.

– De kommer runt oss lite för enkelt, framförall­t i en mot en-situatione­r. De två första målen sker efter lite enkla missar, men det är sådant som händer och alltid kommer att hända, sa tränare Mattias Lindström efter matchen.

Rasmus Andersson, som under första halvlek tog sig för axeln efter en smäll, byttes i halvtidsvi­lan ut och ersattes av David Strutski som tidigare i år kom till Tvååker från Halmstad. Trots bytet lyckades inte Tvååker inte koppla greppet om matchen. Istället tog hemmalaget ledningen tidigt i andra halvlek. Ett resultat som höll sig matchen ut.

– Vi gör ett försök för krysset i andra, och det blir lite chansfotbo­ll från båda lagen sista tjugo minuterna. De är ett bättre lag än oss idag. Vi vaknar lite försent och kommer aldrig helt in i det, sa Mattias Lindström.

DENNA FÖRLUST FÖR Tvååker innebar också att man tappade serieledni­ngen till Sävedalen som nu toppar tabellen med femton poäng, två poäng före Tvååker.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Perparim Beqaj gladde i förlustmat­chen med två nya mål
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV TVÅMÅLSSKY­TT. Perparim Beqaj gladde i förlustmat­chen med två nya mål

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden