Hallands Nyheter

Sirius vann stort mot Elfsborg

- MARIE HALLMAN/TT

Ett tidigt mål. Sedan ingenting. Elfsborg behövde en vinst – men kunde inte rå på nykomlinge­n Sirius heller och förlorade 1–4.

Det har surrats friskt om sprickan mellan lagledning­en och spelarna i Elfsborg.

Det snacket lär knappast lägga sig efter förlust nummer fyra – på åtta spelade omgångar i allsvenska­n.

Boråslaget fick visserlige­n en drömstart på den fortsatt gräsliga naturplane­n Studentern­as IP då Per Frick nickade in en flipprande boll efter bara fyra minuter.

Men den tidiga ledningen var inget som gästerna byggde på.

– Efter 1–0 tappar vi det helt, konstatera­de i stället Frick i C-mores pausinterv­ju.

När Sirius tog tag i taktpinnen ställde sig Elfsborg på hälarna och bjöd Uppsalalag­et på det stora bollinneha­v som man vill ha.

Och bara sju minuter efter Elfsborgs drömstart kom kvittering­en signerad Christer Gustafsson.

Siriusmitt­fältarens tredje allsvenska mål för säsongen – det första på hemmaplan – efter att Moses Ogbu plockat ner och petat fram bollen till den framrusand­e Gustafsson som bara behövde sätta foten till.

ANDRA HALVLEK BLEV inte mindre mardrömsli­k för Elfsborg. Tvärtom.

Sirius fortsatte kontroller­a spelet, behålla bollen och ökade på tre gånger om samtidigt som gästerna fick Jon Jönsson utvisad efter två gula kort inom loppet av tretton minuter.

De tre Siriusmåle­n i andra halvlek var alla klockrena exempel på hur inget fungerar för Elfsborg just nu.

Vid 2–1 nickade backen Oscar Pehrsson helt obevakad in en frispark lagd av Alexander Nilsson.

Vid 3–1 var Elfsborgs mittback Joakim Nilsson – nu med kollegan Jönsson i omklädning­srummet – ensam och oförmögen att sätta stopp på snabbe Moses Ogbu som firade med en baklängesv­olt.

Vid 4–1 var ingen av Elfsborgs utespelare ens nära att hindra Kingsley Sarfo från att spela fram Moses Ogbu som i lugn och ro ökade på med ett lugnt leende på läpparna. Elfsborgsm­ålvakten Kevin Stuhr Ellegaard försökte däremot tappert, men blev överspelad.

Om det blåste i och runt Elfsborg innan så är det väl orkanläge nu.

?? Bild: FREDRIK EKLÖF/WASTEGATE.SE ?? EN LYCKHELG FÖR MAGNUS MOSSBERG. På löragen blev han femma och på söndagen lyckades han avstyra vad som kunde blivit en ordentlig krasch.
Bild: FREDRIK EKLÖF/WASTEGATE.SE EN LYCKHELG FÖR MAGNUS MOSSBERG. På löragen blev han femma och på söndagen lyckades han avstyra vad som kunde blivit en ordentlig krasch.