Hallands Nyheter

Robin Bengtsson vill ut i Europa

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Han kom femma i Eurovision Song Contest. Nu vill Robin Bengtsson förvalta framgången. – Det handlar mycket om vad som händer efter tävlingen, säger han till TT.

Det har varit två långa veckor i Ukraina fyllda med repetition­er, intervjuer, evenemang och presskonfe­renser. Men nu kan Robin Bengtsson pusta ut.

– Jag är sjukt glad och stolt. Och lite lättad över att allt är över och att det gick bra, säger han.

Målet, att placera sig topp fem i finalen av Eurovision Song Contest, är uppnått – Sverige slutade femma i tävlingen, efter Portugal, Bulgarien, Moldavien och Belgien.

– Det var ett mål som jag trodde var väldigt högt satt. Så att uppnå det känns magiskt, säger Robin Bengtsson och berättar att det var en skön känsla när poängen redovisade­s.

– VI FICK POÄNG hela tiden. Det var mycket 4-,6-, 7-, 8- och 10-poängare som trillade in. Det var aldrig att vi kände att ”nu har vi inte fått poäng på fyra länder”, utan det var en jämn ström. Det var det som gjorde att vi hamnade så högt upp.

Robin Bengtsson har inte sett Eurovision Song Contest som ett slutmål. Det är efteråt som det riktiga arbetet börjar.

– Hur mycket kommer Sveriges låt att spelas i sommar? Det är ju en annan tävling. Frans kom femma förra året men hans låt var den överlägset mest streamade på alla plattforma­r så där gjorde han en stor vinst i sig. Så man får ta vid redan på måndag för att se vad man kan hitta på för att fortsätta promota.

NU VÄNTAR ALLTSÅ en spännande tid för Robin Bengtsson och de övriga Eurovision Song Contestart­ister.

–Portugal är ju en värdig vinnare men det kanske inte blir en radiodänga. Så det finns kanske utrymme för oss andra att komma i kapp och förhoppnin­gsvis spelas på radio ute i övriga Europa och kanske också få komma ut och lira. Så målet är att komma ut i Europa?

– Ja, absolut. Vi som var där uppe i toppen spretade ganska hårt vad gäller genrer. Jag tror inte att bara för att någon var mer populär i tävlingen så behöver inte det betyda att det kommer att gå sämre för min karriär, säger Robin Bengtsson.

– Jag och Salvador Sobral kommer inte att bli bokade på samma gig. Vi kan säkert båda två utöka våra karriärer ute i Europa, det är bara att se vad man kan hitta för möjlighete­r.

”Det var ett väldigt högt satt mål. Att uppnå det känns magiskt.” ROBIN BENGTSSON

om femteplats­en

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? NÖJD. Robin Bengtsson uppnådde sitt mål att placera sig bland de fem främsta. ”Det känns magiskt”, säger han.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT NÖJD. Robin Bengtsson uppnådde sitt mål att placera sig bland de fem främsta. ”Det känns magiskt”, säger han.
 ?? Bild: EFREM LUKATSKY ?? VINNARE. Salvador Sobral från Portugal framför sången ”Amar pelos dois”, som vann hela föreställn­ingen.
Bild: EFREM LUKATSKY VINNARE. Salvador Sobral från Portugal framför sången ”Amar pelos dois”, som vann hela föreställn­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden