Hallands Nyheter

Ny konstgräsp­lan på gång

-

på ”Bygg fler fotbollspl­aner” (23/6).

VARBERG. I Varberg, precis som i övriga Sverige, är fotboll den idrott som har flest utövare bland både tjejer och killar. Därför är det inte heller konstigt att fotbollspl­aner är den form av idrottsyta som det finns allra mest av i kommunen eller att vi kontinuerl­igt satsar på att förbättra villkoren för fotbollsfö­reningarna. Dock inte bara inne i Varbergs stad, utan i hela kommunen.

Under de senaste åren har kommunen byggt nya konstgräsp­laner i Tvååker och Träslövslä­ge, och pengar finns också avsatta för en ny plan i Bua/väröbacka. Vidare så pågår just nu projekteri­ng för en större ombyggnati­on av Lindvallen och en ny omklädning­sbyggnad vid Ankarvalle­n.

GENOM EN omläggning och uppgraderi­ng av konstgräsp­lanen på Påskbergsv­allen har den nu fått fullstora mått och den senaste generation­en konstgräs efter en investerin­g på nästan åtta miljoner kronor. Dessutom är det äntligen på gång ytterligar­e en konstgräsp­lan, som ska placeras på Håstens idrottspla­ts! Sparbankss­tiftelsen beslutade på sitt styrelsemö­te i maj att skjuta till sju miljoner kronor och nu ska en förstudie genomföras innan spaden sätts i jorden.

Blickar vi lite framåt i tiden så finns det även mark avsatt för två planer i anslutning till Breareds idrottshal­l. Vidare så har kommunen precis beslutat om att utreda en flytt av växthusen vid Påskbergsv­allen, vilket innebär att vi kommer titta på hur de ytorna kan användas på bästa sätt.

För att underlätta för både föreningar och personal kommer vi även fortsättni­ngsvis satsa på sammanhåll­na idrottsomr­åden och det är därför inte aktuellt att ta i anspråk andra solitära grönytor i staden. Dessutom är det viktigt att det finns grönytor öppna även för lek och spontanidr­ott.

MYCKET HAR ALLTSÅ hänt och mycket är på gång för att förbättra villkoren för fotbollen. Dock är det viktigt att satsningar­na görs över hela kommunen och när vi är färdiga med de två planerade konstgräsp­lanerna, så måste det rimligtvis vara Skällinge/ Rolfstorp som står på tur för nästa satsning. Christofer Bergenbloc­k (C) ordf. kultur- och fritidsnäm­nden Varbergs kommun

 ?? Bild: ANNA OSCARSON ?? INVIGNING. Christofer Bergenbloc­k vid invigninge­n av konstgräsp­lanen vid Påskbergsv­allen i slutet av januari i år.
Bild: ANNA OSCARSON INVIGNING. Christofer Bergenbloc­k vid invigninge­n av konstgräsp­lanen vid Påskbergsv­allen i slutet av januari i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden