Hallands Nyheter

Titelchans för Skoglund

BOXNING: WORLD BOXING SUPER SERIES

- TT

Svenske boxaren Erik Skoglund kommer att vara med i World Boxing Super Series. Det är en ny utslagning­stävling där 16 boxare – 8 i supermella­nvikt, 8 i cruiservik­t – kommer att tävla mot varandra från kvartsfina­l till final för ett pris som kallas ”Muhammad Ali Trophy”. Intressant nog står även alla världsmäst­arbälten som de tävlande kommer med på spel.

Prissumman för båda viktklasse­rna är beräknad till 50 miljoner dollar, motsvarand­e 462 miljoner kronor.

DET ÄR ÄNNU oklart hur mycket som går till respektive fajter.

– Om man vinner så handlar det om så galet mycket pengar att jag knappt vågar tänka på det. Det klart att pengarna ska fördelas på vare match och boxare, så vinnaren kan inte ta hem hela högen. Men det blir en rejäl hacka om man står som slutsegrar­e, säger Skoglund till Viasat.

DET INNEBÄR ATT Erik Skoglund, som bytte från lätt tungvikt till supermella­nvikt för att till slut få gå en stormatch, har chansen att ta hem bland annat George Groves WBA Super-titel.

– Det senaste halvåret har jag försökt landa en stormatch. Det som tar döden på boxningssp­orten är alla förhandlin­gar och allt bakom kulisserna. Nu kommer man att kunna förutse vilka matcher som kommer att gå. Det går att spekulera i sin egen framtid, säger Skoglund.

De boxare som blir toppseedad­e kommer själva att få välja sina motståndar­e 8 juli, inför de första matcherna som ska gå av stapeln i höst. Finalen hålls i maj nästa år, där vinnaren alltså är tänkt att gå hem med samtliga bälten som har varit i ringen fram till dess. Förutom Skoglund och Groves är även Jamie Cox, även han obesegrad, presentera­d i supermella­nviktsklas­sen.

– Nu kan man inte ducka att möta sin motståndar­e, säger Skoglund. TT: Hur passar supermella­nvikt dig?

– Jag har sparrat mot många av de bästa i världen i supermella­nvikt. De är lite snabbare och rörligare än lätt tungvikt och det kommer passa mig bra.

Boxaren Erik Skoglund, 26, bytte viktklass för att få gå en titelmatch. Den chansen får han nu i den nya tävlingen World Boxing Super Series – med en prispott på nästa en halv miljard kronor. – Nu har jag chansen att beta av alla de bästa, säger Skoglund till TT.

”Nu kan man inte ducka att möta sin motståndar­e”

ERIK SKOGLUND

 ?? Bild: KGZ /ARKIV ?? ÄNTLIGEN. Erik Skoglund har suktat efter en chans på de stora titlarna, nu är den här.
Bild: KGZ /ARKIV ÄNTLIGEN. Erik Skoglund har suktat efter en chans på de stora titlarna, nu är den här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden