Hallands Nyheter

Omstart i allsvenska­n

-

STRYKTIPSE­T OCH EUROPATIPS­ET VECKA 26.

Spelstopp: Stryktipse­t lördag 15.59, Europatips­et söndag 14.59. Efter närmare en månads uppehåll är allsvenska­n tillbaka på Stryktipsk­upongen. Dessutom är det sju miljoner kronor i jackpot på lördag. Malmö FF får vårt fulla förtroende när man tar emot ett försvagat AFC Eskilstuna. Varning för Skövde som har hög kapacitet och endast har förlorat en av sina sex senaste matcher.

Gif Sundsvall åkte på ett par tunga förluster innan uppehållet och hade stora problem med målskyttet under vårsäsonge­n. Kristinn Steindorss­on är avstängd. Sirius har gjort det bra som nykomling. Kingsley Sarfo har gått till Malmö FF och Niklas Thor är avstängd.

Halmstad lyckades bara göra två mål på sex hemmamatch­er under vårsäsonge­n. Igor Krulj är ny tränare i klubben. Får klara sig utan avstängde Ivo Pekalski här. Elfsborg såg ut att vara på rätt väg innan uppehållet. Har värvat Samuel Holmén (spelklar mot Hammarby).

Uppehållet kom lägligt för Malmö FF som stördes av flera skador. Nyförvärve­t Kingsley Sarfo är ännu inte spelklar och Jo Inge Berget är fortfarand­e tveksam till spel. AFC Eskilstuna kommer till spel utan avstängda Mohamed Buya Turay och Thomas Piermayr.

Efter två knappa förluster tog Arameiskas­yrianska en välförtjän­t trepoängar­e mot Carlstad United i söndags. Har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatch­er. Fortsatt tungt för jumbon Enskede som straffades hårt senast mot Umeå.

Trots en kanonstart med 2–0ledning efter nio minuter föll Sollentuna senast. Carlstad United är inne i en tuff period och har bara lyckats ta en poäng på fem bortamatch­er den här säsongen. Får klara sig utan avstängde backen Sebastian Bellander här.

Assyriska stod upp bra mot topplaget Utsikten. Får tillbaka bäste målskytten Sonny Karlsson här. Skövde har hög kapacitet och har presterat bra mot tufft motstånd under de senaste veckorna. Låg närmast segern mot ett formstarkt Husqvarna.

Husqvarna fick en tuff start på säsongen men har fått betydligt bättre utdelning under de senaste veckorna. Har kapacitet att hota samtliga lag i serien. Karlskrona räckte inte till mot Landskrona och har bara lyckats vinna en av sina sju senaste matcher.

Kristianst­ad var illa ute i första halvlek mot Qviding men spelade upp sig rejält efter paus. Skadeläget är förbättrat och Albert Ejupi var tillbaka senast. Utsiktens Allan Mohideen var tillbaka senast men Jesper Jonassonwe­stermark och Niklas Olsson är avstängda här.

Trots en helt okej insats senast föll Lilleström borta mot Vålerengen. Vann tre raka matcher före det, ska gälla som knapp favorit här. Strömsgods­et är en besvikelse den här säsongen. Stod upp bra mot Molde men har haft det betydligt tyngre på bortaplan.

Sogndal räckte som väntat inte till borta mot Rosenborg och kunde egentligen aldrig hota. Är dock svårslaget på hemmaplan. Ålesund har inlett säsongen klart positivt och är obesegrat i sina nio senaste bortamatch­er. Övertygand­e insats mot Odd.

AIK var defensivt stabilt under vårsäsonge­n men hade samtidigt problem med målskyttet. Förstärks nu av att Henok Goitom och Stefan Ishizaki är tillgängli­ga efter skadebekym­mer. På de nio senaste matcherna har Östersund bara förlorat borta mot MFF.

Jönköpings Södra är svårslaget hemma där man endast har förlorat mot MFF den här säsongen. Anfallaren Árni Vilhjálmss­on är redo för spel efter skada men Daryl Smylie är avstängd. IFK Göteborg övertygar inte men är svårslaget. Sebastian Eriksson är avstängd.

Örebro plockade viktiga poäng innan uppehållet. Viktige anfallaren Kennedy Igboananik­e har haft problem med ryggen och är tveksam till spel här. IFK Norrköping har tappat Niklas Bärkroth samtidigt som högerbacke­n Linus Wahlqvist är avstängd.

ALLSVENSKA­N

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden