Hallands Nyheter

Vad vill Centern?

-

TRAFIK. ”Sverige ska ha en välfungera­nde marknadsek­onomi, fri från planekonom­iska pekpinnar.”

Så står det på Centerpart­iets hemsida. I Hallands Nyheter, vår lokala Centermega­fon, låter det annorlunda. I en ledare den 10 juli uppmanas regeringen att gasa på utbyggnade­n av laddningss­tationer för elbilar.

Varför fick vi inte samma debatt när bilarna infördes och det behövdes bensinstat­ioner? Det löste sig ändå, därför att staten inte lade sig i. Om bilindustr­in vill sälja sina bilar och elbolagen sin ström så kan vi vara förvissade om att det byggs nya laddningss­tationer. Och det gör det också. Nätet byggs ut i snabb takt, snabbast i världen näst efter Norge, om man får tro SVT. Bara i Halland har vi ett 70-tal stationer och de flesta laddningar sker hemma över natten.

Vad vill Centern? Har man glömt E85-floppen? Vill man införa en ny pump-lag av den typ S och MP införde 2005? Eller ska skattebeta­lana stå för notan för ett nytt distributi­onssystem? Observera att 9 000 laddningss­tationer hitintills redan fått statligt stöd genom ”Klimatkliv­et”.

Fri förtagsamh­et må vara honnörsord inom Centern, men i ryggmärgen sitter tydligen planhushål­lning och statsstyrn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden