Hallands Nyheter

Lorentz drar ut på turné till hösten

MUSIK: HIPHOPAREN FÖLJER UPP SKIVSLÄPP MED ATT GE SIG UT PÅ VÄGARNA

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Efter att ha slagit igenom tillsamman­s med sin bror i duon Lorentz & Sakarias släppte Lorentz sitt första soloalbum, Kärlekslåt­ar, 2014.

Men sedan dess var det tyst från hiphopstjä­rnans håll.

FRAM TILL I JUNI, då Lorentz överraskad­e fansen med nya albumet Lycka till.

– Jag kände att jag hade varit borta så länge, och inte släppt någon musik på länge. Jag försöker släppa musiken på det mest spännande sättet jag kan. Det var idén, och det gick ju väldigt bra, säger han.

ANLEDNINGE­N TILL ATT det tog just tre år var för att han behövde ny inspiratio­n.

– Jag började spela in en ny skiva direkt efter den förra, men det blev som en förlängnin­g av Kärlekslåt­ar. Ibland behöver det gå lite tid för att musiken ska få en annan infallsvin­kel. Det ska nog inte gå tre år mellan varje skiva, men inför den här fick det ta det, säger han.

Arbetet med det nya albumet gick snabbt när Lorentz satte i gång. För ett år sedan fanns inte en enda låt, berättar han.

– För mig är det väldigt tydligt när jag kan jobba eller inte. Jag måste må bra för att jag ska kunna göra musik, annars går det inte. Det är enklare för mig att uttrycka allting när jag mår bra. Det är inte som när folk är ledsna och plockar upp en gitarr och sjunger, så fungerar det inte alls för mig, säger Lorentz.

I sommar spelar han på festivalen Way Out West, och till hösten är det en turné som gäller. Bland annat stannar Lorentz till i Oslo, Köpenhamn och Umeå.

– Jag tror aldrig att jag har sett fram emot en turné så mycket som den här, så det ska bli najs. Jag känner mig taggad på att spela igen. Förut har jag turnerat så länge i sträck, jag gjorde typ tre turnéer i sträck med Kärlekslåt­ar. Nu har jag haft ett uppehåll, det känns som att jag har nya dansmoves att visa på scenen, säger Lorentz.

Det dröjde tre år, men i juni överraskad­e Lorentz fansen med ett nytt album. Nu står det klart att hiphopstjä­rnan åker ut på turné till hösten. – Jag tror aldrig att jag har sett fram emot en turné så mycket som den här, säger han.

semester för

MEN FÖRST VÄNTAR hiphopstjä­rnan.

– Det har varit ett intensivt arbete, det är lite sjukt att jag hann få ihop allting och släppa det innan sommaren. Jag har inte tagit någon semester på väldigt länge, så jag ska nog försöka chilla innan Way Out West, säger Lorentz.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden