Hallands Nyheter

Jason Bateman tar kommandot i Netflix-serien Ozark.

TV: JASON BATEMAN I HUVUDROLL

-

– Jag gillar att regissera, men ”Ozark” var en extra stor utmaning, säger han.

Serien, som består av tio avsnitt, utspelas i Ozarkberge­n i mellersta USA, i samma trakter där den dramatiska Jennifer Lawrence-filmen ”Winter’s bone” (2010) utspelas. En familj från Chicago flyttar dit för att fly undan den mexikanska maffian och för att tvätta åtta miljoner dollar för att bli av med sina skulder.

BATEMAN, KÄND FRÄMST från komedier som ”Horrible bosses”, ”Office Christmas party” och tv-serien ”Arrested developmen­t”, lade tonvikt vid svärtan i manuset.

– Det är en tung och mörk stämning i berättelse­n, den är rätt obehaglig, och jag ville att det skulle kännas även i bild. Jag ville att publiken skulle känna tyngden, att det skulle se osäkert ut. Det var en utmaning som lockade mig. Och jag tycker om att spela rollfigure­r som är vanliga, personer som skulle kunna vara du eller jag, säger han och fortsätter:

– Och det finns inga skämt, inga explosione­r, inga specialeff­ekter. Serien måste nå ut på sina egna villkor.

Han har blivit känd som komiker – men nu byter Jason Bateman sida. I den dramatiska Netflix-serien ”Ozark” spelar han inte bara huvudrolle­n, han har också regisserat flera avsnitt.

HUR ÄR DET att regissera sig själv? Jason Bateman har tidigare gjort samma sak i två biofilmer och upplever det inte som problemati­skt.

– Jag tyckte manuset var fantastisk­t, men eftersom jag letade efter något att regissera var jag tveksam. Jag skulle inte hinna med att regissera någonting annat om jag tog huvudrolle­n här. Men så föreslog

 ??  ?? FRÅN KOMEDI TILL DRAM. Jason Bateman är mest känd för sina komiska roller. Men i Netflixser­ien ”Ozark” är hans roll mörkare och mer dramatisk.
FRÅN KOMEDI TILL DRAM. Jason Bateman är mest känd för sina komiska roller. Men i Netflixser­ien ”Ozark” är hans roll mörkare och mer dramatisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden