Rä­dis­sal­lad med gur­ka och bur­ra­ta

Hallands Nyheter - - Mat -

FÖR 2 PORTIONER, 10 MI­NU­TER + 30 MINUTERS MARINERING

Som­mar och rä­di­sor häng­er ihop. Så är det ba­ra. Och när so­len står som högst på him­len sma­kar gur­kan som all­ra, all­ra bäst. Här har jag kom­bi­ne­rat två av mi­na fa­vo­ri­ter i en su­peren­kel sal­lad med en pif­fig li­me­dres­sing. Bur­ra­ta är en ljuv­ligt krä­mig färskost som pas­sar per­fekt till, men helt van­lig moz­za­rel­la du­ger min­sann fi­ne­mang det ock­så. Ta två os­tar om ni är fy­ra.

1 stor knip­pa rä­di­sor 1 gur­ka 1 li­ten ny­pa chi­li­fla­kes 1/2 tsk soc­ker 1/2 tsk salt 1 li­me oliv­ol­ja blan­da­de val­fria ör­ter (myn­ta, ba­si­li­ka) flingsalt ny­ma­len svart­pep­par 1 bur­ra­ta el­ler moz­za­rel­la

Skölj och an­sa rä­di­sor­na och de­la dem i mind­re bitar. Ska­la gur­kan li­te slar­vigt, de­la på läng­den och skär i tjoc­ka ski­vor. Lägg gur­ka, chi­li­fla­kes, soc­ker, salt och li­mesaft i dubb­la plast­på­sar. För­slut, ska­ka väl och kläm lätt på på­sen så att gur­kan bör­jar väts­ka sig. Låt vi­la i rumstem­pe­ra­tur i 30 mi­nu­ter.

Låt rin­na av, men spa­ra väts­kan. Vis­pa se­dan ihop den spa­ra­de väts­kan med li­te oliv­ol­ja. Blan­da väl med gur­ka, rä­di­sor och ör­ter. Sal­ta och pepp­ra.

Ar­ran­ge­ra på tall­rik, pla­ce­ra bur­ra­tan el­ler moz­za­rel­lan i mit­ten, el­ler bryt den i grova bitar och för­de­la överst. Ring­la på li­te ex­tra oliv­ol­ja. Strö över flingsalt och pepp­ra li­te ex­tra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.