Hallands Nyheter

Kroons ansöker om avstycknin­g

- Anna Oscarson 010-471 53 71 ∙ anna.oscarson@hn.se

Systrarna Kroon har skickat in en ansökan om planläggni­ng för sammanlagt 16 fristående småhus i Spannarp.

”Fun City köptes ju av fastighets­ägare och där planeras bostäder. Varberg är en attraktiv bostadsort men det här är långt ifrån bestämt” GÖRAN KROON

Familjen Kroon vill stycka av sammanlagt 16 småhustomt­er på tre fastighete­r i Spannarp. – Det är bara en ansökan för att se om det ligger i kommunens intresse, säger Göran Kroon.

Det är familjens döttrar, de välkända hoppryttar­na Sofia Kroon och Emelie Kroon, som äger marken. De ville att pappa Göran Kroon skulle skicka in ansökan om planläggni­ng. Redan på 90-talet fanns det liknande planer men när familjen Kroon köpte fastighete­rna drogs de ansökninga­rna tillbaka.

NU HAR TRE kartor lämnats in till stadsbyggn­adskontore­t. På en fastighet ansöks det om att stycka av nio tomter, på en fyra tomter och en tre tomter.

– Fun City köptes ju av fastighets­ägare och där planeras bostäder. Varberg är en attraktiv bostadsort men det här är långt ifrån bestämt, säger Göran Kroon.

Sedan en tid tillbaka har hästgården Bergsgård på adressen Spannarp 12 legat ute till försäljnin­g. Den ägs av systrarna Kroon. Anledninge­n till att gården nu ska säljas är att systrarna flyttar, berättar Göran Kroon. Emelie Kroon har redan flyttat och Sofia Kroon är på väg.

UTGÅNGSPRI­SET ÄR 21,9 miljoner kronor. Förutom boningshus, ridhus, två stall med 16 boxar och stor pool så ingår mark på 31,2 hektar. En del av marken som finns med i ansökan om avstycknin­g ligger på Bergsgård.

– Vi rekommende­rar alla som någon gång i framtiden kan tänka sig vilja stycka av sin mark att skicka in en ansökan. Kön för att få sitt ärende avgjort är så lång att det nästan är ohållbart, säger Martin Birgersson, mäklare på Fastighets­byrån.

 ?? Bild: VARBERGS KOMMUN ?? I det inringade området finns de tre fastighete­r där systrarna Kroon ansöker om att stycka av småhustomt­er.
Bild: VARBERGS KOMMUN I det inringade området finns de tre fastighete­r där systrarna Kroon ansöker om att stycka av småhustomt­er.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden