Hallands Nyheter

Ny lokal för Sjukresor

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

”Det finns fördelar att ha fordonen inomhus” FREDRIK DAHLBERG avdelnings­chef

Nu tar Sjukresor över lokalerna från den gamla restaurang­en Taverna 154.

Tidigare har sjukresor i Falkenberg utgått från ambulansst­ationen i Falkenberg. Men på grund av utökad personal och fordon får de inte längre plats i lokalen. I våras skrevs hyreskontr­aktet på för lokalerna där restaurang Taverna 154 höll till. Enligt Fredrik Dahlberg, avdelnings­chef för sjukresor i Region Halland beräknas inflytten ske i början av november.

– Just nu håller fastighets­ägaren på att iordningst­älla och bygga om lokalen för att anpassa den efter våra behov, berättar han.

SJUKRESOR I REGION Hallands regi erbjuder gratis liggande och sittande resor till och från läkarvård, sjukvårdan­de behandling och tandläkare. Falkenberg­s sjukfordon körs av vårdperson­al och för att få resa krävs ett intyg om medicinska skäl från vårdperson­al. Efter flytten kommer fordonen som i dagsläget står utomhus att flytta inomhus. Det hoppas Fredrik Dahlberg kommer bidra till mindre fel och brister med fordonen.

– Det finns fördelar att ha fordonen inomhus, särskilt under vintern. Då kan även medarbetar­na sköta fordonskon­trollen inomhus vilket ger en bättre arbetsmilj­ö för dem, säger han.

I DEN NYA lokalen kommer även bättre omklädning­smöjlighet­er och större utbildning­slokal finns tillgängli­ga.

– Givetvis har vi sett många fördelar med att vara i samma hus som ambulanssj­ukvården men vi kommer fortsätta att ha samma verksamhet i de nya lokalerna. Vi är väldigt positiva till flytten. Den ger oss helt andra ytor att arbeta på, säger han.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? BYGGER OM. Tidigare har Taverna 154 hållit till i lokalerna som nu ska bli Sjukresors nya bas.
Bild: JONATAN BYLARS BYGGER OM. Tidigare har Taverna 154 hållit till i lokalerna som nu ska bli Sjukresors nya bas.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden