Hallands Nyheter

Wede ställs mot gamla lagkamrate­r

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

”Falkenberg har bra form nu, så det blir tufft. Det är tajt i serien så det blir nog små marginaler som avgör.”

ANTON WEDE

Han kom som ett lån till FFF innan han inför säsongen 2013 skrev på ett tvåårskont­rakt med klubben. 2015 lämnade Anton Wede på för Helsingbor­g. Men nu på lördag ska han möta sitt gamla lag i Gais-tröjan.

Förra säsongen blev han utsedd till årets Hif:are, men under sommaruppe­hållet skrev han på ett kontrakt på 1,5 år med Gais.

– Jag hade en ganska tuff vår. Det gick bra tidigare i Helsingbor­g, men i år har jag varit i en formsvacka. Jag åkte på en skada och när jag kom tillbaka halkade jag efter konkurrens­mässigt på det centrala mittfältet. Jag ville ha större möjlighet att få spela i höst och nu dök Gais upp, säger Anton Wede. Att komma tillbaka till FFF var inget alternativ?

– Man får ju alltid kolla på alternativ­en som dyker upp. Men jag har inga dörrar stängda där såklart. Jag trivdes jättebra i FFF. Det gick ganska fort med Gais nu under sommaren, det var mycket det som spelade in också, berättar han.

TROTS ATT DET är ett par år sedan han spelade med FFF har han fortfarand­e bra koll på lördagens motstånd.

– Jag har ju mött dem några gånger med Helsingbor­g, så det är väl inget speciellt så. Men det är klart, jag har ju haft tränaren och spelat med lagkamrate­rna, så jag har ju koll på hur de spelar.

Två omgångar har avverkats sedan sommaruppe­hållet tog slut. FFF har vunnit båda, och de vann dessutom sista matchen innan uppehållet tog vid, så de kommer till Göteborg med tre segrar i ryggen. Gais ligger på elfte plats med 19 poäng.

– Falkenberg har bra form nu, så det blir tufft. Det är tajt i serien så det blir nog små marginaler som avgör. För oss gäller det ju att ta så många poäng som möjligt så vi klarar oss från negativt kval.

MEN OM ANTON kommer till start mot FFF är än så länge oklart.

– Jag har ont i ljumsken så vi får se lite. Jag fick gå av senast.

Hampus Svensson, Zlatan Krizanovic, Amin Nazari och Passi Prudence missar matchen för FF på grund av skador. Mahmut Özen är avstängd.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? SPELAR ELLER SPELAR INTE? Anton Wede har en krånglande ljumske så om han kommer till spel mot FFF är osäkert.
Bild: MATHIAS BERGELD SPELAR ELLER SPELAR INTE? Anton Wede har en krånglande ljumske så om han kommer till spel mot FFF är osäkert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden