Hallands Nyheter

Dåligt lokalsinne är inget hinder

FRIIDROTT: VM-DEBUTANTEN PÅ PLATS I LONDON

-

Maria Larsson gör sitt första VM i London. Under söndagen anlände hon till Vm-staden och hann slänga ett öga på maratonlop­pen innan det var dags för första passet på brittisk mark. Det gick sådär.

– Jag hann med och springa vilse i Hyde Park, säger hon med ett skratt på måndagsmor­gonen. Vad hände där?

– Jag vet inte riktigt. Mitt lokalsinne är inte det bästa så att jag sprang vilse i Finland också faktiskt. Då hamnade vi mitt i den finska urskogen. Men nu var det inte så farligt. Det var ändå lite civilisati­on.

I går hade 23-åringen, som sänkt sitt personliga rekord med tio sekunder i år, dock hittat tillbaka till hotellet.

– Det känns jättebra. Nu är det bara och sova. Jag var ganska sliten i går. Vi släpper på träningen i dag och i morgon, tisdag, och hela onsdagen ligger jag bara och vilar.

Hinderlöpa­ren Maria Larsson har landat i London. Förberedel­serna inför hennes Vm-debut på 3 000 meter hinder började aningen knackigt. På ett träningslo­pp sprang öisaren vilse i Hyde Park. – Mitt lokalsinne är inte det bästa, säger hon.

MARIA LARSSON VAR anmäld till Karlstads GP i slutet av juli. Tävlingen skulle bli hennes mästerskap­sgenrep, men en sjukdomskä­nning gjorde att det inte blev någon tävling den gången.

– Nu är jag bara ännu mer sugen. Det var bara ett extra lopp och jag var lite krasslig så då vågade vi inte chansa. Det har inte påverkat mig alls, mer än att jag har fått mer bra träning.

Med ett första stort mästerskap

 ??  ?? SPRANG VILSE – IGEN. Maria Larsson låter sig inte nedslås. På onsdag är det Vm-debut.
SPRANG VILSE – IGEN. Maria Larsson låter sig inte nedslås. På onsdag är det Vm-debut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden