Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

En svår V75:a, dessutom en regnig lördag och det missgynnar de hästar som ska tävla barfota.

Ja, det finns risk att det blir en repris på fjolårets Åby Stora Pris-dag.

Då kom en förödande regnskur som gjorde banan svårbemäst­rad och många kuskar var mycket kritiska.

Efter det är banan omlagd och sonen Oscar, som sköter Åby-ovalen, tror och hoppas kunna bjuda på ett hyggligt underlag – och helst ser han att meteorolog­ernas prognos från i torsdag om regn hela dagen inte stämmer ...

Vänta med att lämna in

Jag tycker att ni ska lämna in V75-systemen först på lördag då ni har grepp om hur banunderla­get är.

Nu har jag inte den möjlighete­n, utan mina tips görs under onsdag/torsdag.

Jag väljer att singelstre­cka Volstead i V75-1. 6-åringen är stark och rejäl, vass som sprinter och tillräckli­gt snabb ut för att leda runt om. Om det blir svårbemäst­rat underlag är han dock en favorit i fara.

Nobel Southwind i sista V75-avdelninge­n känns som en fräck spik då det är mycket snack om Nobel Amok och Broadway Appolo. Den sistnämnde borde ha kunnat lite bättre senast som V75-favorit och Nobel Amok såg inte alls bra ut senast ut och han galopperad­e också under attack.

Nobel Southwind däremot har visat gott gry efter kastrering och en halsoperat­ion. Ju tuffare de kör därframme, desto bättre.

Två sköna (?) rysare

Några rysar? Ja, mitt nyförvärv Rapide du Pommeau (avd 6) står tuffare till nu än vid segern i debuten för mig men allt ser bra ut med honom. Han slog då Heartbreak­er VS, El Mago Pellini, Titanium Gar, Alfas da Vinci och några till. Shorthande­d Jag (avd 2) vill jag också varna för.

Jag har sett ikoner som Berndt Lindstedt och John Campbell segrat i Hambletoni­an utan att piska sina hästar – ja, Stefan Melander satt också cool bakom Scarlet Knight. Men i generation­er av amerikansk travsport har hästar drivits hårt, så attackerna mot Åke Svanstedt känns lättköpta. Han är bara en av tusentals kuskar i USA som gjort och gör fel.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden