Hallands Nyheter

”Gabbe” stannar kvar

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

KLAR FÖR 2018.

Han jobbar som helikopter­polis och efter en tur i luften ringde anfallaren upp själv under fredagen och meddelade sitt beslut. Bläcket på ettårskont­raktet hade knappt torkat.

– Nu känns det bra. Det har inte varit självklart hela vägen om man ser till efter serien. Dels med ändrade träningsti­der som ställt till det och att vi tappat viktiga spelare i laget, säger Gabriel Altemark Vanneryr och fortsätter:

– Men jag trivs jävligt bra i klubben och Bois ligger mig varmt om hjärtat. När jag väl träffat tränaren (Joakim Persson) förstod jag att det fanns flexibilit­et och förståelse för mitt jobb, och ändå en viss satsning. När vi väl kom överens där då kändes det helt rätt.

Hur kommer du lösa civila jobbet med eftermidda­gsträninga­r?

– Jag har en plan där jag inte kommer missa så många träningspa­ss, det ser lovande ut. Det är viktigt att träna ordentligt och där kommer vi hitta någon form av lösning som gör det möjligt. Det kommer fungera rent fotbollsmä­ssigt, försäkrar han.

Hur nära var det med Örgryte?

– Ingen kommentar, men det fanns ett par andra klubbar och alternativ. Men jag har mitt hjärta i klubben och det vägde tyngst.

En del beskriver det som hela havet stormar i Varbergs Bois då spelaromsä­ttningen aldrig varit större – någonsin. Gabriel håller delvis med. – Det är givetvis tråkigt att bli av med spelare och bra vänner i laget. Men man får blicka framåt mot året som kommer. Det blir givetvis en utmaning med så många nya spelare, men jag gillar utmaningar. Det passar mig rätt bra. Jag visar gärna vägen där framme på topp.

Fansen i Varbergs Bois FC fick en sen julklapp. – Det blir Bois. Jag skrev på pappren tidigare i dag, säger Gabriel Altemark Vanneryr.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? Gabriel Altemark Vanneryr har förlängt sitt kontrakt med Varbergs Bois.
Bild: MATHIAS BERGELD Gabriel Altemark Vanneryr har förlängt sitt kontrakt med Varbergs Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden