Hallands Nyheter

Myhrer vann i Oslo

ALPINT: VÄRLDSCUPE­N

- TT

Lagtävling­en i parallells­lalom är en Os-gren i februari. Oslo var första möjlighete­n för herrarna och andra chansen för damerna att tävla i discipline­n den här säsongen.

ANDRÉ MYHRER OCH Mattias Hargin lottades mot varandra direkt i åttondelsf­inalen. Hargin körde ur i första åket och hamnade automatisk­t en halvsekund efter. Ett försprång Myhrer bevakade i andra åket.

– Brutalt dåligt. Jag tycker inte jag gör någon bra match, säger Hargin, som i stället höll tummarna för sin landsman, till SVT. Och Myhrer gick hela vägen. Kvartsfina­len mot Sebastian Foss-solevåg blev en liknande resa som mot Hargin. Norrmannen gjorde en miss i första åket och Myhrer höll undan i andra. Tysken Linus Strasser, som vann parallells­lalomen i Stockholm i fjol, bjöd på tuffare motstånd i semin men Myhrer utnyttjade de 27 hundradela­r han skaffade sig i första åket.

MYHRERS BOXANDE ÅKSTIL, där han slår ner portarna med knutna nävar, har inspirerat flera av konkurrent­erna, men i Oslo var det ingen som gjorde det bättre än svensken.

I finalen mot Michael Matt, Österrike, avslutade 34-åringen starkt och tog ledningen med 26 hundradela­r. I andra åket körde Matt ur och Myhrer kunde njuta av sin andra pallplats i år.

– DET KÄNNS fantastisk­t. Jag kom hit och tänkte att jag skulle ta chansen i dag. Jag har varit nära så många gånger så jag kände att det var min tur att stå högst upp på pallen, säger Myhrer till SVT.

Han fortsätter:

– Det har varit tufft hela vägen men jag har fokuserat på det jag skulle göra och haft lite flyt några gånger. Linus Strasser blev trea. Slalomgiga­nten Mikaela Shiffrin stoppade båda svenskorna, Anna Swenn-larsson i åttondelsf­inalen och Frida Hansdotter i semifinale­n, och vann finalen mot Wendy Holdener, Schweiz. Amerikansk­ans sjätte seger i vinter och 37:e i karriären.

Sverige blir en nation att räkna med i parallells­lalomtävli­ngen i OS. I den individuel­la världscupt­ävlingen i Oslo vann André Myhrer. – Jag är jätteglad att få börja nya året på det här sättet, säger han till SVT. Frida Hansdotter kom fyra.

”Jag kom hit och tänkte att jag skulle ta chansen i dag.”

ANDRÉ MYHRER

HANSDOTTER FÖRLORADE SEDAN även kampen om tredjeplat­sen mot Melanie Meillard, Schweiz, och blev fyra.

– Jag har bra åkning i mig. Det är bara det där lilla sista, att jag ska lita på mig själv, jag tvekar lite på mig själv.

Nästa deltävling i parallells­lalom är i Hammarbyba­cken i Stockholm den 30 januari.

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER/BILDBYRÅN ?? VINST PÅ NORSK MARK. Österrikar­en Michael Matt och André Myhrer på pallen i Oslo.
Bild: ANDREAS PRANTER/BILDBYRÅN VINST PÅ NORSK MARK. Österrikar­en Michael Matt och André Myhrer på pallen i Oslo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden