Hallands Nyheter

Man var våldsam mot polis

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

En man i Falkenberg döms till två månaders fängelse för att ha varit våldsam mot en polis.

Mannen, som är född 1994, döms till fängelse i två månader för en rad olika brott. I september 2016, på Rådhustorg­et i Falkenberg, har mannen angripit en polis och en ordningsva­kt med våld när de båda tjänstemän­nen försökte ingripa mot honom.

DEN DÖMDA MANNEN förnekar brott och har i förhör uppgett att han skulle lugna ner ett gräl mellan några andra killar och då blev angripen bakifrån. Han medger att han kan ha stött till de båda tjänstemän­nen men säger att han inte visste att det var en polis och en ordningsva­kt. När han blev omhänderta­gen ska mannen ha krängt med kroppen och försökt slita sig från polisen samt ordningsva­kten.

”Den dömda mannen förnekar brott och har i förhör uppgett att han skulle lugna ner ett gräl.”

Utöver det ska mannen, i maj och i juni i år, kört en personbil utan att ha rätt till det. Sammanlagt döms mannen för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, misshandel, ofredande och olovlig körning. Han frikänns från ett fall av våld mot tjänsteman, misshandel och olaga hot.

MANNEN VAR TIDIGARE åtalad för grov kvinnofrid­skränkning, bland annat för att ha misshandla­t och tagit strupgrepp på sin dåvarande sambo – händelser som ska ha inträffat mellan maj och oktober i fjol. Tingsrätte­n gör dock bedömninge­n att majoritete­n av sambons uppgifter varit för vaga och oprecisa. Därför har tingsrätte­n beslutat att ogilla en del av punkterna i åtalet, medan andra punkter bedöms som ofredande och misshandel. Mannen döms att betala ett skadestånd på drygt 11 000 kronor till sin före detta sambo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden