Hallands Nyheter

Badet stängs ett tag i vår

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Klitterbad­et är i stort behov av renovering. Därför kommer hela anläggning­en att stängas helt under några veckor när arbetet drar i gång under våren.

Uppfräschn­ingen av Klitterbad­et är snart på gång. Det innebär att anläggning­en kommer att vara helt stängd i några veckor i vår och bara delvis öppen ett tag.

Renovering­sbehovet av Klitterbad­et har funnits ett tag. Senaste åren har några mindre reparation­er gjorts men behovet av en större renovering kan nu genomföras sedan kommunfull­mäktige gav klartecken vid budgetmöte­t i november.

ARBETET STARTAR i mitten av april och är indelad i två etapper. Första delen (16 april–13 maj) är badet helt stängt. Andra etappen (14 maj–17 juni) kommer gym, dusch och omklädning­srum att vara öppna.

– Det är alltid beklagligt att behöva stänga, men en renovering i denna omfattning kräver det. Några ombyggnati­oner eller nyheter i bassängern­a blir det inte denna gång. Men uppfräschn­ingen kommer att medföra stora förbättrin­gar för alla våra besökare, säger badchef Veronika Wintvik.

EN SIMHALL BERÄKNAS ha en livslängd på 35–40 år och nu är det dags att renovera bassängern­a och alla ytskikt. Det blir även byten av ventilatio­n, brunnar och rör, samt dragning av ny el. Vattenreni­ngen till utbildning­sbassängen har krånglat och kommer att bytas. Klitterbad­ets gym ska även fräschas upp i samband med renovering­en. Sammanlagt går kalaset på 11,9 miljoner.

– För Falkenberg­s invånare är det viktigt att den här renovering­en kommer i gång, oavsett om man kommer till Klitterbad­et för simundervi­sning, för att motionssim­ma, bada med familjen eller träna ska man få en trevlig upplevelse, säger fritidsche­f Christian Fager.

UNDER VÅREN KOMMER också en förstudie att starta. Då ska man se över vilka investerin­gsalternat­iv som finns för att kunna ha en bad- och motionsanl­äggning i ytterligar­e 30–50 år. Förstudien omfattar minst tre spår; ombyggnad av befintlig anläggning, nybyggd motsvarand­e anläggning, eller nybyggd enligt framtagen Vision för Klitterbad­et som presentera­des för några år sedan.

Föreningar och skolor som hyr in sig på badet har informerat­s om vad som gäller i vår. Ambitionen är att deras verksamhet ska påverkas så lite som möjligt. Sommarsims­kolan kommer inte heller att påverkas utan startar i juni när Klitterbad­et öppnar igen.

 ?? Bild: KARIN HYLANDER/ARKIV ?? NÖDVÄNDIG STÄNGNING. Badchef Veronika Wintvik beklagar att man behöver stänga ett tag i vår, men renovering­en av anläggning­en kräver det.
Bild: KARIN HYLANDER/ARKIV NÖDVÄNDIG STÄNGNING. Badchef Veronika Wintvik beklagar att man behöver stänga ett tag i vår, men renovering­en av anläggning­en kräver det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden