Hallands Nyheter

Schough: ”Jag hoppas få en offensiv roll”

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Olivia Schough vänder tillbaka till Göteborg. Hon nobbade anbud från utlandet. Nu vill hon lyfta sin gamla klubb mot toppen igen.

Trettondag­safton firade Olivia Schough med att se på Falkenberg­srevyn och pappa Bertil. Det var första gången på flera år som hon fick chansen att göra det. Anledninge­n är att hon nu lämnat Eskilstuna för spel nära hemorten Falkenberg. Hon återvänder till Göteborg som hon represente­rade mellan 2009 och 2013.

– Det var några klubbar från Sverige och några utomlands som var intressera­de. Det var lite att tänka på och därför har det tagit lite tid, säger hon.

Efter en utlandssem­ester bestämde hon sig för Göteborg.

– När väl Göteborg kom på tal kändes det rätt. De har något bra på gång och vill inte hamna där de var den här säsongen, säger hon och fortsätter:

– Jag vet att jag trivs där, klubben betyder mycket för mig och dessutom har jag nära hem.

DET RYKTADES OM att hon skulle flytta till storklubbe­n Rosengård.

– Men det var bara ett dumt rykte. Jag var där och kollade på någon match, kanske att det uppstod på grund av det, funderar Olivia.

Inlednings­vis kommer hon pendla från Falkenberg innan hon hittar en lägenhet i Göteborg. Där kommer hon återförena­s med Beata Kollmats.

– Vi pendlade ihop från Falkenberg ett tag och är en av mina bästa vänner. Det ska bli riktigt kul, säger Olivia Schough.

Hon uppskattar sina tre år i Eskilstuna men kände att hon var tvungen att prova på något nytt. Dessutom påverkades hon av att tränaren och flera andra spelare lämnade klubben. Trots Göteborgs jobbiga säsong 2017 tror Schough att laget kan lyfta i år. Och mittfältar­en/anfallaren vill bidra till lyftet.

– Jag hoppas att jag kan ha en mer offensiv roll. I Eskilstuna spelade jag på kanten där vi hade en trebacksli­nje. Det blev rätt mycket defensivt jobb, nästan som en ytterback. Men vi får väl se hur Göteborg vill använda mig, säger hon. Har du pratat med nye tränare Marcus Lantz?

– Nej, men andra spelare har pratat med honom och fått en go känsla, säger hon.

NÄR HON ANLÄNDE till Göteborg 2009 kom hon som en nykomling. Nu återvänder hon med utlandsspe­l, landslagsu­ppdrag och flera års spel i en toppklubb i bagaget.

– Jag misstänker att jag kommer vara bland de äldsta i laget. Men jag känner mig redo att ta den rollen. Jag har accepterat att jag börjat bli gammal.

– Värre var det när jag fyllde 26, det var fruktansvä­rt. Men nu har jag landat i det, säger hon. Hur mycket tänker du på landslaget?

– Jag hoppas så klart fortsätta prestera och vara med i landslaget. Jag insåg verkligen att landslaget betyder mycket för mig när jag var utanför laget i två samlingar.

”Jag misstänker att jag kommer vara bland de äldsta i laget. Men jag känner mig redo att ta den rollen”

GÖTEBORG DRAR IGÅNG med försäsonge­n på tisdag (egentligen måndag men Lantz är fast i snökaoset i USA). Men redan den 14 januari bär det av till Sydafrika i tio dagar med landslaget.

OLIVIA SCHOUGH

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? HEMMA IGEN. Efter fyra säsonger i andra klubbar är Olivia Schough tillbaka i Göteborg där hon fick sitt stora genombrott.
Bild: CARL SANDIN HEMMA IGEN. Efter fyra säsonger i andra klubbar är Olivia Schough tillbaka i Göteborg där hon fick sitt stora genombrott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden