Hallands Nyheter

Nilsson tillbaka i Dresden

- TT

Stina Nilsson avstod Tour de Ski för att träna, men är tillbaka i den svenska truppen till helgens världscupt­ävlingar i sprint i Dresden.

Nilsson – som ligger tvåa i sprintcupe­n bakom norskan Maiken Caspersen Falla – får sällskap av bland andra Ida Ingemarsdo­tter och Hanna Falk.

”Det blir intressant att få se våra tre Os-klara sprinttjej­er åter dra på sig landslagsd­räkten för att tävla i sprint. Tjejerna har haft en bra period av träning under jul och nyår och jag tror att de kommer att sälja sig dyrt i den här sprinten”, säger förbundska­pten Rikard Grip i ett pressmedde­lande.

”Det blir intressant att få se våra tre Osklara sprinttjej­er åter dra på sig landslagsd­räkten för att tävla i sprint.”

RIKARD GRIP Förbundska­pten

Emil Jönsson har haft en tung vinter och får en ny chans att visa att han ska med till OS. Tävlingarn­a, individuel­lt på lördag och lag på söndag, avgörs mitt i staden utmed floden Elbe.

”Stadssprin­t och Tyskland för ju tankarna till Düsseldorf, där Sverige tidigare har skördat stora framgångar. Jag ser med tillförsik­t fram emot spännande tävlingar”, säger Rikard Grip.

Det var sedan tidigare klart att Charlotte Kalla inte följer med till Tyskland. Hon fortsätter i stället sina Os-förberedel­ser med träning på hemmaplan i Sundsvall. * Damer: Maja Dahlqvist, Falunborlä­nge SK, Anna Dyvik, IFK Mora SK, Hanna Falk, Ulricehamn­s IF, Ida Ingemarsdo­tter, Åsarna IK, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Jonna Sundling, IFK Umeå. * Herrar: Johan Häggström, Piteå elit, Karl-johan Dyvik, IFK Mora SK, Emil Johansson, IK Jarl, Emil Jönsson, Anna&emil skidklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Karl-johan Westberg, Borås SK.

 ??  ?? ÅTER. Stina Nilsson är tillbaka i landslaget efter att ha avstått Tour de Ski. Nu ska hon jaga nya världscupp­oäng i sprinten i tyska Dresden.
ÅTER. Stina Nilsson är tillbaka i landslaget efter att ha avstått Tour de Ski. Nu ska hon jaga nya världscupp­oäng i sprinten i tyska Dresden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden