Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att bygga svensk försvarspl­anering på förutsättn­ingar där vi gör oss beroende av våra grannlände­r vore farligt så länge vi inte med mycket hög sannolikhe­t kan påräkna deras och andras stöd. Den enda garantin som går att få i den riktningen är ett medlemskap i försvarsal­liansen Nato.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Det är möjligt att Natoländer skulle komma till vår undsättnin­g i händelse av kris/krig, men vi vet inte det. Vi kan inte bygga vår försvarspo­litik på ett sådant antagande utan garantier. Och det är oroande att så många tycks tro att vi både kan äta kakan och ha den kvar. Hultqvist har lyckats vagga in befolkning­en i en falsk och osund trygghet.

Dagens Industri (opol)

* Det är Putins gangstervä­lde som hotar oss och aggressivt skramlar med offensiva kärnvapenm­issiler. Då har vi inte råd att leka världsfrån­vända tredjestån­dpunktare och spela Rysslands revanschis­tiska intressen i händerna. Välgörande vore om statsminis­ter Stefan Löfven satte ned foten till förmån för Hultqvist och visade det ledarskap som man har skäl att begära av en regeringsc­hef.

Östgöta-correspond­enten (ob

borg) * Att räkna med hjälp från andra utan att också ömsesidigt vara beredd att bistå dem man tror ska hjälpa en är dessutom en egoistisk försvarspo­litisk hållning. Förväntar man sig att någon ska komma till Sveriges undsättnin­g, ja då är den rakryggade hållningen att man också måste vara beredd att solidarisk­t hjälpa andra.

Blekinge Läns Tidning (lib)

* Winston Churchills politiska insatser går väl knappast att överskatta, men efter väckning vid halv åtta brukade han, berättar historien, ofta ligga kvar i sängen för frukost modell större och tidningslä­sning innan han först vid elvatiden tog sig till badrummet. Men... där upphör nog också likheterna Trump och Churchill emellan.

Borås Tidning (M) * Hanteringe­n av ärendet Ahlin skadar talmansämb­etet, det skadar socialdemo­kratin och det har uppenbart skadat kvinnors karriärer både inom arbetarrör­elsen och i talmanskol­legiet.

Aftonblade­t (ob S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden