Hallands Nyheter

Många bostäder nu klara

- Lena lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Inflyttnin­g närmar sig för höghusen i Tröinge park och på Hjortsberg. Även åttavåning­shusen på Ekbacka skjuter i höjden. Inom de närmaste åren kommer det att byggas hundratals nya lägenheter i Falkenberg.

De två första höghusen på Ekbacka är slutsålda. Det innebär att det snart är dags för inflyttnin­g i 80 nya bostäder. Sammanlagt är cirka 1 000 nya lägenheter på gång i centralort­en.

Längs Arvidstorp­svägen vid Solhaga bygger Ginsthem tre höghus. Det första ska vara klart för inflyttnin­g i juli. Hus nummer två ska vara färdigbygg­t i april 2019 och hus tre, som ännu inte påbörjats, ska vara klart i slutet av 2019. Varje hus kommer att ha 40 lägenheter fördelade på åtta våningar.

– Vi startar försäljnin­gen till det tredje huset nu. Hittills har försäljnin­gen gått jättebra. Vi har inte märkt av att intresset har minskat. Till och med under december, som traditione­llt sett är en månad när det inte händer så mycket i vår bransch, tecknade vi några förbokning­ar. Jag tror att det minskade intresset är ett storstadsf­enomen, säger projektled­are Pehr Johansson.

DE NYA BOSTADSRÄT­TSÄGARNA på Ekbacka är till allra största delen infödda falkenberg­are. Antingen är det par i åldern 55+ som sålt villan och vill ha ett bekvämare boende, eller så är det ungdomar mellan 20 och 30 år som köper sin första bostad.

De största lägenheter­na är på 84 kvadratmet­er och kostar från 1 610 000 kronor på bottenvåni­ngen 2 490 000 på det översta våningspla­net. Månadsavgi­ften är 4500 kronor i nuläget.

FLERA ANDRA STORA bostadspro­jekt är på gång. I mitten av februari är det dags för inflyttnin­g i hus nummer två i Tröinge park, höghusen som ligger vid järnvägsst­ationen. Sammanlagt består de två niovånings­husen av 81 lägenheter.

I februari är dessutom Fabos nybygge på Hjortsberg klart för inflyttnin­g. Det åtta våningar höga huset utmed Hjortvägen kommer att ha 45 lägenheter.

I anslutning till höghusen i Tröinge park ska HSB bygga sammanlagt 96 nya bostadsrät­ter, fördelade på tre hus. Två av dem ska ha nio våningar och ett hus blir sex våningar högt.

Byggstart är planerad till hösten och om allt går som planerat ska de första bostäderna vara klara för inflyttnin­g hösten 2019.

I höst börjar inflyttnin­gen i 126 hyreslägen­heter på Kristinesl­ätt som Skanska bygger på uppdrag åt Gekås. Även höghuset som ska byggas på Halmstadvä­gen ägs av Gekås. Circle K-macken som låg på platsen som nybygget ska stå på är riven.

Byggstarte­n för Falkenberg­s hittills högsta byggnad, ett höghus med 16 våningar, är planerad till i vår och byggtiden är beräknad till ett och ett halvt år. Huset ska rymma 135 bostäder.

På gamla Vin&sprit växer kvarteret Bacchus upp, våning för våning. Det första huset ska vara klart för inflyttnin­g i september. Bygget av det andra huset ska starta i år.

Kommunala bostadsbol­aget Fabo ska inom kort komma igång med bygget av 35 lägenheter i det nya hus som ska byggas i kvarteret Svärdet i Falkenberg, vid hörnet Torggatan-holgersgat­an.

Även Fabo ska bygga vid stationen. Det kommunala bostadsbol­aget äger marken som Återbruket tidigare låg på, mitt emot brandstati­onen.

Där planerar Fabo att bygga cirka 90 nya lägenheter i flerbostad­shus med mellan tre och fem våningar. Upphandlin­g pågår.

STRAX FÖRE JUL godkändes bygglovet för kvarteret Hjulet, bakom gallerian på Stortorget. Projektet består av 116 lägenheter i olika höga flervåning­shus, som högst nio våningar. Bygglovet går fortfarand­e att överklaga.

I Ullared är detaljplan­en klar för ett flerbostad­shus på Marknadsvä­gen, i närheten av Furugården. Den tillåter ett flerbostad­shus med mellan fem och åtta våningar. Även där pågår det upphandlin­g.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? FAR OCH SON. Pehr och Martin Johansson är båda projektled­are på bygget på Ekbacka som är ett familjepro­jekt i företaget Ginsthem.
Bild: LENA LYXELL FAR OCH SON. Pehr och Martin Johansson är båda projektled­are på bygget på Ekbacka som är ett familjepro­jekt i företaget Ginsthem.
 ??  ?? PROJEKTLED­ARE. Hittills har försäljnin­gen gått bra, menar projektled­are Pehr Johansson.
PROJEKTLED­ARE. Hittills har försäljnin­gen gått bra, menar projektled­are Pehr Johansson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden