Hallands Nyheter

Sjukhuset klandras efter att cysta brast

- Maria.hjulstrom@hn.se

En kvinna i 30-årsåldern gick med magsmärtor i över en vecka. Resultatet blev två, tre liter blod i buken som fick akutoperer­as. Hallands sjukhus Varberg rekommende­rade först att patienten skulle vila och avvakta.

Det var i september 2015 som en kvinna sökte vård efter fem dagar med smärtande mage. På kvinnoklin­iken i Varberg upptäcktes en cysta som läkarna ansåg ofarlig och patienten fick smärtstill­ande utskrivet.

På natten blev kvinnan illamående och hade lågt blodtryck men den amulans som tillkallad­es ville inte ta med henne till akuten.

I kontakt med gynekologi­n dagen efter blev patienten rekommende­rad Alvedon och vila.

Två dagar senare hade kvinnan fortfarand­e ont, svimningsk­änsla, huvudvärk och domningar i fingrarna. Hon åkte in till närakuten i Kungsbacka där man såg att pulsen var hög och blodvärdet lågt.

Det blev akut operation i Varberg för ett brustet blodkärl i cystan. IVO klandrar nu Hallands sjukhus och ambulansvå­rden för brister i bedömning och felaktiga beslut.

MARIA HJULSTRÖM

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FORTSATT SÖKANDE. Polisen fortsatte arbetet med att söka efter spår kring platsen där den döde mannen hittades.
Bild: ROGER LARSSON FORTSATT SÖKANDE. Polisen fortsatte arbetet med att söka efter spår kring platsen där den döde mannen hittades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden