Hallands Nyheter

Inga hallåor i rutan

- TT

Efter 27 år försvinner hallåorna från TV4, skriver Aftonblade­t. SVT fattade samma beslut 2011.

På TV4:S Medieblog skriver Åsa Barsness, som är kommunikat­ionsoch hr-chef på Tv4-gruppen, att det ”traditione­lla bildhallåt” ska bytas ut mot ”ett mer flexibelt och modernt rösthallå”. Anledninge­n är det förändrade tittarbete­endet.

”Programpre­sentatörer­na har varit en viktig del av TV4:S och Sjuans identitet. De har också varit en viktig och uppskattad del av själva tittarkont­akten. Men tittaroch konsumtion­sbeteenden har förändrats, liksom dialogen med tittarna”, skriver hon och fortsätter:

”I dag ser flöden mellan innehåll, kanaler och tjänster annorlunda ut, och tittardial­ogen sker nu nästan dygnet runt, på sociala medier”.

Hallåorna kommer att förändras ”under våren” och Stefan Larsson som är en av programpre­sentatörer­na, vilket är deras egentliga titel, är skeptisk till förändring­en.

– Jag tror att TV4 kommer tappa den personliga känslan och värmen som en programpre­sentatör kan förmedla till tittaren genom ett personligt tilltal i rutan. Jag gillar visserlige­n förändring­ar så när detta fått sjunka in en smula så kommer det säkert att bli bra, säger han till Expressen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden