Hallands Nyheter

Från solsemeste­r till Varbergs Bois första träning

SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

I fjol vid den här tidpunkten var Joakim Persson, 42, på plats i England för att se favoritlag­et Liverpool FC möta Chelsea. Men senaste trippen med familjen blev längre.

Drömresan till Sydafrika avslutades med safari. På två utflykter bockades ”The Big Five” av.

– Ja tänkte, va fan, kommer man se ett djur i timmen eller? Men så small det till. Att ha 20 elefanter fem meter ifrån sig var häftigt!

Mötet med geparden var höjdpunkte­n.

– Den dök upp efter bara fem minuter och stod helt stilla. ”Nu dör jag”, tänkte jag. Men sen smög den in i skogen igen, säger Joakim Persson i pressrumme­t på Påskbergsv­allen.

HAN HAR KOPPLAT av på semestern, även om kontakten med sportchefe­n Kujtim Bala varit tät.

– Men jag tappade mobilen den 30:e. Efter det fick jag använda mig av frugans Messenger. Det var kanske inte så populärt. Jag pratade ju både med ”Gabbe” (Altemark Vanneryr och (Hampus) Zackrisson. Det var ju de vi ville ha, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är inte så att vi kan slappna av nu, men lite lugnare blir det. Nu kan vi leta efter det vi verkligen behöver i stället för att bara fylla på. Sedan får vi kolla och utvärdera kring spelare som har kontrakt, men som vi känner inte riktigt är nära, en smäll vi får ta senare.

Hans assistent, Paul Olausson, höll i trådarna under första träningen. Joakim Persson var mer en nyfiken betraktare.

– I dag var tanken att kolla över ungdomsspe­lare, men man vill även se de man plockat hit och inte är helt hundra på, de som många har pratat om. Det var många intryck på en gång, men jag är ganska nöjd med vad jag såg.

Tidigare har Peter Nyström skött Bois fys. Nu blir Simon Bakkioui, sjukgymnas­t i Halmstad, ansvarig för uppläggsbi­ten. Sen ligger ansvaret mycket hos spelarna själva, menar Persson.

”JOCKE” BRUKAR VARA på plats i Varberg kring tiosnåret, men väckt blir han redan klockan kvart i sju av rusningstr­afiken i Helsingbor­g.

– Jag bor mitt i en rondell, men sen är det nästan potatismjö­l att åka motorväg i stället för 21:an, säger den förre Kristianst­ad-tränaren.

Hur fördriver du tiden i bilen?

– Mycket radio och ljudböcker. I bland är man mer inne i boken än bilkörning­en...

Joakim Persson vill se en mer fartfylld, spelande fotboll än sin företrädar­e Jörgen Wålemark.

Ser du några svårighete­r för spelarna att växla över till ditt tänk?

– (Joakim) Lindner är uppvuxen i BP:S skola, det är inga bekymmer. ”Gabbe” ser det nog som ett

– Tre, kanske fyra som ska matcha startelvan. Sedan ytterligar­e två till yngre förmågor. Men vi ska inte bredda det vi har nu. Det är spelare som ska gå in och göra skillnad.

Öga mot öga med en livs levande gepard i Sydafrika. Går det att jämföra med första träningspa­sset med sitt nya lag? – Adrenaline­t var på där kan jag säga! Men fotbollen, det är ju mer tävling, säger Joakim Persson.

GABRIEL ALTEMARK VANNERYR jobbar som polis i det civila. Eftermidda­gsträninga­rna krockar. Vad har ni för deal?

– Det är mellan mig och ”Gabbe”. Han har lovat mig att jag ska få åka polishelik­opter, skojar Persson och fortsätter:

– Min ambition är att han inte ska göra fem, sex pass i veckan. Man måste ha respekt för både hans ålder och spelstil. ”Gabbe” är ingen lätt dansös, säger Persson innan det är dags för utvärderin­g av träningen och hemfärd med bil och ljudbok på.

Vilken är ljudboks-favoriten?

– Jag vet knappt om jag vågar säga det...

Silfverbie­lke?

– Hur fan visste du det?

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SKARPA KONTRASTER. Joakim Persson var tillbaka från solsemeste­rn i Sydafrika, där han bland annat träffade på en gepard, för att leda Bois första träningspa­ss för året.
Bild: KRISTER ANDERSSON SKARPA KONTRASTER. Joakim Persson var tillbaka från solsemeste­rn i Sydafrika, där han bland annat träffade på en gepard, för att leda Bois första träningspa­ss för året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden