Hallands Nyheter

Långväga nyförvärv ansluter till Falkenberg­s VBK

- MATTIAS NILSSON

Lucas de Souza Candido heter den brasilians­ka värvningen som ska bredda och spetsa till Falkenberg­s VBK. – Han blir ett lyft för laget, säger coachen Patrick Aparicio.

I onsdags kväll hämtade delegation­en från FVBK, bestående av Patrick Aparicio och Pedro Mendes, upp den nästan två meter långe vänsterhän­te högerspike­rn på Kastrups flygplats i Köpenhamn. Och dagen efter var det dags för första träningspa­sset med nya laget.

– Det blev en lång dag för honom med en resa på över 24 timmar. Han började i São Paulo och sen 2,5 timme från Köpenhamn till Falkenberg. Vi kan så klart inte förvänta oss så mycket av honom i början, men det är bra att han är på plats så vi kan spela in honom, säger Patrick Aparicio.

NYFÖRVÄRVE­T ÄR FÖDD 1997, och beskrivs som en jättetalan­g i Brasilien.

– Det är alltid svårt att veta hur bra man är ”in real life”, men det är en ung spelare som kommer passa in i laget. Han är i rätt utveckling­sfas i karriären.

– Det är hans första säsong utanför Brasilien så jag vet att han kommer vara taggad att visa upp vad han kan. Brassarna älskar sport och volleyboll. De lever för det här, understryk­er Aparicio som gjort research och kollat med brasilians­ka kontakter.

– Pedro känner dem också och det är killar som är ärliga. Så det känns säkert. Sedan har jag tittat på video och det är en spänstig kille som slår bollen hårt och har många anfallsver­ktyg.

SAMTIDIGT VILL APARICIO inte lägga för mycket press på Souza Candios axlar.

– Vi får se vad han kan prestera. Han är ju så klart en startspela­re, vi vill inte lägga pengar på någon som sitter på bänken. Men han är ung och gör sin första säsong i Europa.

Oddsen för spel i helgens Grand Prix talar dock inte till FVBK:S fördel.

– Vi jobbar på det. Alla papper är inskickade och allt som vi kan göra har vi gjort. Skulle det gå har vi jättemycke­t tur och det hade varit härligt, men vi räknar inte med det, säger Aparicio.

Kontraktet med Lucas de Souza Candido gäller i första hand säsongen ut.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? LÅNG RESA I KROPPEN. Nyförvärve­t Lucas de Souza Candido har landat i Falkenberg efter en dygnsresa i luften från São Paulo
Bild: OLA FOLKESSON LÅNG RESA I KROPPEN. Nyförvärve­t Lucas de Souza Candido har landat i Falkenberg efter en dygnsresa i luften från São Paulo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden