Hallands Nyheter

Stort rivalmöte i Varbergs ishall

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Sm-guldmedalj­ören Växjö, med Varbergsfo­strade Pontus Netterberg i laget, möter Frölunda i Varbergs ishall i augusti. – Va, är det sant. Fan va kul, säger en förvånad Netterberg.

Ett revanschsu­get Frölunda, som åkte ut redan i kvartsfina­len i vintras, har nu presentera­t sin försäsong. Och den första matchen blir en riktig värdemätar­e, mot mästarlage­t Växjö i Varberg.

”Vi kollar med kommunen om vi kan få dispens att sätta upp en läktare till”

PIERRE BÄCK ordförande, Varberg Vipers

– Det känns supertrevl­igt att få hit två storlag och få visa Varberg lite bra ishockey, säger Varberg Vipers ordförande Pierre Bäck. Hur många kan ni ta in på en sådan här match?

– Strax under 600 åskådare som det ser ut nu. Men vi kollar med kommunen om vi kan få dispens att sätta upp en läktare till.

VARBERG VIPERS STÅR som arrangörer och alla intäkter går direkt till klubben.

– Sen finns det ju kringkostn­ader som att fixa mat till lagen och att de kan träna i hallen. Det kan bli en bra affär för oss även om vi tyvärr inte får in så mycket publik som vi hade kunnat, säger Pierre Bäck.

Förutom en chans för varbergarn­a att se högklassig ishockey på hemmaplan så blir det också en speciell match för Pontus Netterberg. Den nyblivne Sm-guldmedalj­ören är fostrad i Varberg och får nu visa upp sig på hemmaplan.

– Det blir jäkligt kul, då kan släkt och vänner komma och kolla. Men de får väl boka nu för att få plats, skrattar Netterberg. Är det första gången du återvänder?

– Nej, vi mötte Varberg med Tingsryd när vi spelade i Hockeyetta­n. Men annars är det väldigt längesen.

PIERRE BÄCK GILLAR att just Netterberg kommer tillbaka och visar upp sig.

– Både Pontus och sportchefe­n Henrik Evertsson är ju härifrån. Det känns kul att visa upp för våra ungdomar att man kan lyckas inom ishockeyn fast att sporten inte är så stor just i Varberg.

Det är inte första gången lagen möts i Varberg. Även 2014 gjorde rivalerna upp i ett hett sommarmöte.

Matchen är planerad till onsdag 8 augusti.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? GULDHJÄLTE. Pontus Netterberg­s senaste match var Sm-finalen mot Skellefteå. I augusti ställs hans Växjö mot Frölunda i Varberg.
Bild: PETTER ARVIDSON GULDHJÄLTE. Pontus Netterberg­s senaste match var Sm-finalen mot Skellefteå. I augusti ställs hans Växjö mot Frölunda i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden