Hallands Nyheter

I juni

- AGNES ARONSSON

scen blir just Lasse Stefanz, följt av Barbados.

– Det känns jättekul att vara här, vi har spelat på En kväll i juni en gång tidigare, säger Mathias Lager, gitarrist i Barbados, till HN innan deras spelning.

MATHIAS LAGER BOR i Kullavik utanför Kungsbacka, och är en av bandets originalme­dlemmar tillsamman­s med Peter “PP” Samuelsson på bas. Peter bor sedan fem år tillbaka i Sibbarp utanför Varberg. Bandet gör strax under 100 spelningar per år, alltså ungefär en spelning var tredje dag. (Lasse Stefanz är snäppet värre med 115 spelningar per år). Trots en del tid hemifrån trivs de med livet på vägarna.

– Det är ett tacksamt jobb. Man kommer hit och folk är glada och applåderar, det är nog lite skillnad mot att jobba på akuten, säger Peter Samuelsson.

Så länge vädret håller i sig lär stämningen göra det även under lördagen – festivalen­s andra dag. Då är det i stället Arvingarna, Lotta Engberg och Date som äntrar scenen.

– Det är många olika sorters människor som har samlats på samma ställe här, och det är fint, för det är så världen ska vara, säger Peter Samuelsson.

 ??  ?? SAMLARE. Sander Kristenson är ett fan och äger flera prylar med Lasse Stefanz-tema.
SAMLARE. Sander Kristenson är ett fan och äger flera prylar med Lasse Stefanz-tema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden