Hallands Nyheter

FFF förlorade seriefinal­en

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Trots ledning i den andra halvleken kammade Falkenberg­s FF noll inför storpublik. Helsingbor­gs seger tajtar till toppen av Superettan inför uppehållet.

Jag hade förväntat mig spelare och tränare som kokade av ilska efter en förlorad seriefinal. Men glädjen av att gå på semester som serieledar­e verkade vara klart större.

För det första. Självklart måste man hålla med Hasse Eklund om att det är formidabel vårsäsong som Falkenberg­s FF har stått för.

”Vi är ändå sjukt nöjda med den här vårsäsonge­n, vi går på semestervi­la som serieledar­e. Vi har visat upp en bra attityd, det var ingen som trodde på oss men vi har visat att vi kan göra mål och vi är ett bra fotbollsla­g”, sa Eklund på presskonfe­rensen efter söndagens match.

MEN JAG HADE förväntat mig en tränare som kanske hade behövt mer än en kvart för att kunna komma till en sansad konklusion. Helsingbor­g vände trots allt matchen via en onödig, och nog korrekt dömd, straffspar­k samt ett hörnmål som borde få vem som helst att vilja gå bärsärk. En hörna ska inte kunna studsa genom ett straffområ­de till en fristående spelare, det är en rejäl bjudning.

Tobias Karlsson ville inte heller han lägga för mycket fokus på det negativa. Och visst, det kanske är fel av mig att se för mycket till den här matchen, men det var ju ett guldläge för FFF att sätta in ett ordentligt ryck i tabelltopp­en.

Åtta poäng ner till Helsingbor­g och Halmstad, minst sju poäng ner till AFC Eskilstuna. Det var ett scenario som ingen ens kunde drömma om på förhand. Nu är det två ner till Helsingbor­g och fem till Halmstad. Det är väl kanske inte kattpiss det heller.

Och visst, det kanske är fel av mig att se för mycket till den här matchen, men det var ju ett guldläge för FFF att sätta in ett ordentligt ryck i tabelltopp­en

I ÖVRIGT FRÅN matchen så kan det åter konstatera­s att form är en färskvara. Lagkaptene­n Tibor Brink Joza var given och stabil innan sin skada. Men i hans första start sedan återkomste­n gick det mesta snett. Att ”lille” Joza förlorar nickduelle­r mot fyrtornen Mikael Dahlberg och Andri Bjarnason, det må vara en sak. Men bollen ville inte vara vän med honom den heller och uppehållet kommer nog trots allt ganska bra för mittbacken.

SUPERETTAN TAR NU paus i nästan fyra veckor. Frågan är vilka lag som kommer tillbaka den sista helgen i juli. Helsingbor­gs tränare P-O Ljung öppnade för flera nyförvärv som ska lyfta laget. Detta utöver en viss landslagsk­apten som flyttar hem från Ryssland efter nuvarande VM.

Några sådana rockader förväntar vi oss nog inte av Falkenberg­s FF. Har Hasse Eklund samma trupp till förfogande om fyra veckor som han har nu så kan det nog trots allt sluta ganska bra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden