Hallands Nyheter

Nollan firades med ett dopp i Ljusnan

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Vanligtvis brukar spelarna duscha efter match. Men direkt efter krysset mot bottenkonk­urrenten blev det ett dopp i Ljusnan för Böljan Falkenberg. – Det var skönt att svalka av sig, sa målvakten Jasmine Strandberg.

LJUSDAL BÖLJAN FALKENBERG 0 0

Efter fyra raka förluster bärgade Böljan Falkenberg en poäng på Erik Hamréns plan och Jasmine Strandberg var nöjd med sin comeback.

– Det var roligt att vara tillbaka! Jag har längtat och det var gött att hålla nollan, fortsatte Strandberg som blev sysselsatt under matchen.

– Jag hade en del att göra. Några frilägesrä­ddningar bland annat. Det kändes stabilt och jag är nöjd med min insats.

Offensivt sett hade Ida Lindqvist ett par avslut, men absolut närmast var Emma Hansson.

– Det var rätt så tidigt i matchen på ett inspel som Emma fick felträff på. Det var rätt yta så hade hon bara träffat så hade det varit mål i det läget, hävdade tränaren Tobias Barin.

BÖLJAN FALKENBERG HADE fem hörnor och flera avslut.

– Vi kom lite djupare på deras planhalva än vi gjort i tidigare matcher. Det blev lite ängsligt då vi inte är vana vid de situatione­rna, sa Barin.

– Men vi jobbar mycket hårdare över hela banan idag. Det är lite mer kamp som vi vinner. Så vi får vara nöjda med detta faktiskt, fortsatte han.

HAN GAV JASMINE Strandberg godkänt i återkomste­n.

– Hon var lite ringrostig i vissa bedömninga­r och kanske obekväm i igångsättn­ingar, men hon gör ju tre riktigt bra räddningar som hon kommer ut på och täcker undan. Jasmine är också duktig på att prata och kommunicer­a, det är en positiv grej för oss alla.

En lång resa i benen, då var det förstås viktigt att inte förlora.

– Ja, men helst så skulle vi ha vunnit så vi kommer i kapp, men vi gör ingen bra andra halvlek. Det är väl någon straffsitu­ation i mitten av andra (hands), men vi får ju bara straffar emot oss, sa ”Ina”.

– Men det är klart. Hade vi förlorat hade jag varit bitter. Nu kan man ända ta med sig en poäng. Hur har tiden och vägen tillbaka varit?

– Dryg. Målet har hela tiden varit att komma tillbaka innan höstsäsong­en, vilket jag klarade - trots att det är många som sagt att jag inte skulle göra det.

 ?? Bild: TOBIAS STERNER/ARKIV ?? TILLBAKA I KASSEN. Jasmine Strandberg höll nollan i sin comeback.
Bild: TOBIAS STERNER/ARKIV TILLBAKA I KASSEN. Jasmine Strandberg höll nollan i sin comeback.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden