Hallands Nyheter

Ungdomshän­g för 500 000

- MARTIN ERLANDSSON

Fredrik Norén får uppdraget att skissa på den konstnärli­ga delen av utformning av Veddiges kommande ungdomshän­g, där tonåringar­na själva ska få hjälpa till med förslag.

Nyligen invigdes Rolfstorps ungdomshän­g, med bland annat skejtrampe­r och en stor hängmatta. En liknande plats för ungdomar ska färdigstäl­las i Veddige under året.

– Jag tycker att det är fantastisk­t bra att vi har kunnat utverka en miljon kronor årligen från kommunfull­mäktige för konstnärli­g gestaltnin­g på Varbergs landsbygd, som vi inte har varit i närheten av tidigare, säger kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Christofer Bergenbloc­k (C).

37 konstnärer ansökte om skissuppdr­aget och Varbergs kommuns konstråd valde Fredrik Norén, som får 25 000 kronor och ska lämna in sitt förslag den 3 oktober.

I augusti genomförs workshops med ungdomar i Veddige och om inget oförutsett händer får Norén av kultur- och fritidsnäm­nden den 24 oktober även uppdraget att realisera skissen under hösten.

Till förfogande finns då 370 000 kronor av den halva miljon kronor i budget som den konstnärli­ga gestaltnin­gen har. Den andra halva miljonen för 2018 läggs på Tvååkers centralpar­k.

Konstverk av Fredrik Norén finns på bland annat på Malmö Art Museum, Stiklestad Nasjonale Kultursent­er (Norge), Region Halland, samt flera andra regioner och kommuner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden