Hallands Nyheter

Skanska kan backa från Västerport

- ELSA HENRIKSDOT­TER

Nu har beskedet om var det nya hotellet ska placeras nått intressent­erna. Och det är inte ett beslut som faller alla i smaken.

– Vi har från början varit tydliga med att vatten och närheten till havet är en förutsättn­ing för ett hotell. Nu har vi ett nytt läge och vi får sätta oss tillsamman­s med Winn och vd Anders Ljunger för att se om vi tror på den tomt som kommunen nu föreslagit, säger Jörgen Larsson, Affärsutve­cklingsche­f på Skanska.

Skanskas senaste hotellproj­ekt på Västkusten var Radisson Blue Riverside på Lindholmen i Göteborg. Och även om färg och form i det hotellet är helt olikt de planer som lagts fram kring Västerport­s framtida hotell, så finns ändå en likhet med hotellet i Göteborg.

– Tanken är densamma som Riverside och vi vill hålla fast i den fina tradition med Spa som finns i Varberg, berättar Jörgen Larsson.

SKANSKA HAR ARBETAT fram ritningen av hotellet tillsamman­s med företaget Winn Hotel Group som är specialise­rade på hotellutve­ckling. Jörgen Larsson menar att både hotellet och staden hade vunnit på att man placerade hotellet vid vattnet.

– Vår tro är att det blivit bäst så. Framförall­t tänkte vi bygga en övervåning som skulle vara öppen för allmänhete­n, där skulle det finnas en häftig bar och restaurang med fantastisk utsikt, säger han.

Att Varbergs kommun valde att inte lägga hotellet i fronten sätter käppar i hjulet för Skanskas fortsatta intresse i projektet. Casmé AB är en av de andra intressent­erna i Projektet. Styrelseor­dförande Boris Lennerhov, som lämnat Ullared bakom sig, ser inte lika dystert på beslutet att lägga hotellet en bit från vattnet.

– VI TYCKER att placeringe­n är väldigt bra då vi själva har föreslagit den, säger Boris Lennerhov.

Att Casmé AB valde att rita in hotellet på den tomt som nu blivit vald av Varbergs kommun berodde på att man såg flera fördelar med platsen.

– Just den platsen främjar den totala nyttan med projektet. Det blir bättre tillgängli­ghet. Att man kan placera hotellet vid ett P-hus skapar också en bättre stadsbild, säger han.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KVAR. Boris Lennerhov är nöjd med hotellets plats. Det var han som föreslog den.
Bild: OLA FOLKESSON KVAR. Boris Lennerhov är nöjd med hotellets plats. Det var han som föreslog den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden