Hallands Nyheter

Så rustar polisen inför W&w-helgen

- Maria.hjulstrom@hn.se

Fordonsfes­ten i Falkenberg drar igång på fredag. Polisen mobilisera­r men ser fram emot Wheels & Wings.

– Det är en familjefes­t och förhoppnin­gsvis får vi fint väder även i år. Vi på polisen ser Wheels & Wings som en positiv händelse, även om vår arbetsbela­stning ökar om det kommer mycket folk, säger Anders Persson på polisen i Falkenberg.

Eftersom evenemange­t är återkomman­de planerar polisen sitt arbete långt innan. Extra poliser från övriga Halland och kanske även från andra regioner kommer att medverka.

– Jag har inte uppgifter på exakt hur många poliser som arbetar men det är betydligt fler än under en vanlig helg, säger Anders Persson. Planerar ni som inför ett vanligt Wheels & Wings i år?

– Ja. Vi har ett samarbete med arrangören och vi går ut med en folder med trafikregl­erna som gäller för cruisingen, säger Anders Persson.

Deltagarna i cruisingen måste ha tillstånd att delta, får som högst Bilden är från ett tidigare Wheels & Wings och visar en av arbetsuppg­ifterna som polisen kan stöta på under fordonsfes­ten.

köra 20 kilometer i timmen och ingen får sitta på motorhuven eller uppe på ryggstödet i bilarna.

– Finns säkerhetsb­älte så måste det användas. Bilarna måste framföras på ett trafiksäke­rt sätt, sammanfatt­ar Anders Persson.

Under Wheels & Wings kommer många gator att vara avspärrade och polisen kommer att finnas både

på cykel och i fordon för att hjälpa folk till rätta. Brukar det vara en lugn tillställn­ing?

– De år vi haft Wheels & Wings i Falkenberg tycker jag att det har flutit på bra, säger Anders Persson som själv kommer att arbeta under evenemange­t.

MARIA HJULSTRÖM

 ?? Bild: SIGRID MALMGREN/ARKIV ?? PUTTHJÄLP.
Bild: SIGRID MALMGREN/ARKIV PUTTHJÄLP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden