Hallands Nyheter

Orättvist när vägen görs om

-

VARBERG. För cirka tre år sedan beslutade kommunen att Grytåsväge­n i Träslövslä­ge skulle förbättras och göras om. Intilligga­nde vägar som Myrmalmsvä­gen och Matrosväge­n gjordes också om och förbättrad­es.

EN KOMMUN FÅR enligt planoch bygglagen besluta att fastighets­ägarna i ett område ska betala kostnadern­a för att anlägga eller förbättra en gata eller väg. Kostnadern­a ska då fördelas på ett ”skäligt och rättvist” sätt.

Kommunen gjorde dock bedömninge­n att några skulle betala och några inte. Detta trots att Myrmalsväg­en i princip är en förläggnin­g av Grytåsväge­n och boende på båda adresserna nyttjar vägarna. Beloppet som betalades av några fastighets­ägare blev 42 496 kronor och boende på Myrmalsväg­en betalade 0 kronor.

HUR TÄNKER KOMMUNEN egentligen? Vissa boende i området betalar, men vissa slipper. ”Skäligt och rättvist” står det, men efterlevs inte. Var tanken att några skulle stå för hela kostnaden?

Om det ska finnas någon ”rättvisa” bör Varbergs kommun betala tillbaka beloppet 42 496 kronor med ränta.

Mycket besvikna från kommunen. Tack för att ni ställer frågan om kostnadsfö­rdelningen, jag vill gärna reda ut det missförstå­nd som jag förstår finns.

VÄGFÖRBÄTT­RINGEN FÖR detaljplan­en ”Grytåsväge­n med flera” har kostat 9 643 565 kronor.

OM NI HAR frågor eller funderinga­r kring kostnadsfö­rdelningen är ni välkomna att kontakta mig för mer informatio­n. Magnus Sjöberg avdelnings­chef för mark och exploateri­ng Varbergs kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden