Hallandsposten

Man misstänkt för villabrand­en

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Polisen har varit på plats vid den nedbrunna villan och gjort en ny undersökni­ng med hjälp av hundar. Kvinnan som tidigare delgivits misstanke är avskriven, men mannen är fortsatt misstänkt.

Den första undersökni­ngen gav vissa intressant­a fynd. Dessa är skickade till analys, men polisen kan ännu inte berätta vad man har hittat.

Man var under onsdagen återigen på plats vid den nedbrunna villan i Norra utmarken för ytterligar­e en teknisk undersökni­ng.

– Man beslutade sig för att göra ytterligar­e sök på platsen, men jag vet inte om det beror på vad man hittade första gången eller om man bara ville göra ytterligar­e en sökning, säger Ulla Brehm, kommunikat­ör hos polisen.

DET ÄR EN omfattande undersökni­ng och det kan dröja flera veckor innan resultaten från analysen är klara.

– Det är inte som en vanlig undersökni­ng där man har ett fingeravtr­yck och får svar inom en dag, utan det kommer att ta tid att gå igenom materialet och analysera det, säger Ulla Brehm.

Polisen tog hjälp av en hund under den andra tekniska undersökni­ngen.

Hunden ska ha gjort vissa markeringa­r, men vad de har markerat på lämnas inte ut i nuläget.

DET VAR SENT i fredags kväll som den våldsamma branden bröt ut i villan i Norra utmarken.

Tidigare har två personer, en man och en kvinna, blivit delgivna misstanke om allmänfarl­ig vårdslöshe­t, grovt brott, samt grovt vållande till annans död.

Kvinnan är nu avskriven från utredninge­n. Misstankar­na mot mannen, som är i 50-årsåldern, kvarstår dock. Mannen är hemmahöran­de i Halmstad.

Man misstänker inte att branden var medvetet anlagd.

Ett barn i skolåldern befaras ha blivit kvar i villan och saknas fortfarand­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden