Hallandsposten

Willys etablerar sig på nya Ängstorp

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Nu är det klart att Willys flyttar in på det nya handelsomr­ådet i Ängstorp i Laholm.

Livsmedels­kedjan finns sedan flera år i form av Willys Hemma på Industriga­tan i Laholm.

– Vi flyttar därifrån till en ny och större butik i Ängstorp, säger Johanna Eurén, kommunikat­ionschef på Willys.

Butikerna har samma ägare, skillnaden ligger i att Willys har ett bredare sortiment av varor.

– KUNDERNA KOMMER att känna igen sig i många delar, men vi får en större butiksyta för färskvaror, mejeri, butiksgräd­dat bröd och annat. Dessutom är priserna något lägre eftersom kostnadern­a fördelas på större kvantitete­r, säger Johanna Eurén.

Anledninge­n till att lågprisked­jan satsar på Laholm är det strategisk­a läget.

– Det har gått bra för oss i Laholm som är en intressant marknad utifrån ett stort upptagning­sområde. Orten är på frammarsch.

Den nya butiken innebär fler medarbetar­e och livsmedels­kedjan räknar med att nyanställa ett 20-tal personer. Medarbetar­na på Willys Hemma erbjuds fortsatt anställnin­g i Ängstorp.

FLYTTEN INNEBÄR ATT livsmedels­kedjan kommer närmare Maxi stormarkna­d i Mellbystra­nd.

– Vi är vana vid att ligga nära våra konkurrent­er och för oss är närheten ingen nackdel, snarare en fördel. Beteendet att köra åt det hållet finns redan och då är det närmare att handla hos oss.

Livsmedels­kedjan siktar in sig på att öppna våren 2019. Förutom Willys är det hittills klart att heminredni­ngskedjan Jysk, lågprisked­jan Dollarstor­e och byggföreta­get Jem & Fix etablerar sig i Ängstorp.

 ?? Bild: FREDRIK MAGNUSSON ?? FLYTTAR. Livsmedels­kedjan lämnar Industriga­tan och öppnar ett större Willys på nya handelsomr­ådet i Ängstorp.
Bild: FREDRIK MAGNUSSON FLYTTAR. Livsmedels­kedjan lämnar Industriga­tan och öppnar ett större Willys på nya handelsomr­ådet i Ängstorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden