Hallandsposten

Fel mot en hel yrkeskår

-

SJUKVÅRD. Vi vill passa på att önska Mats Eriksson, Stefan Bengtsson, Tommy Rydfeldt, Elisabeth Falkhaven och Niklas Mattsson i regionledn­ingen en god fortsättni­ng på det nya året, samtidigt som vi ställer frågan hur tänkte ni efter ert beslut som trädde i kraft 180101, med höjt OB till 100 procent och sänkt veckoarbet­stid för sjuksköter­skor?

VÅR JUL HAR inte varit rolig, och det blir inte 2018 och framåt heller med tanke på att ni som arbetsgiva­re inte värdesätte­r vår yrkeskateg­ori; undersköte­rskor och transportö­rer.

Vi undersköte­rskor får 50 procent av det höjda OB:T, ingen minskad veckoarbet­stid, trots att vi arbetar precis lika många timmar och lika mycket obekväm tid, det finns ingen skillnad oavsett yrkesroll. Detta är diskrimine­ring av en hel yrkeskår

TROR NI ATT detta löser problemet på akutmottag­ningen på Hallands sjukhus Halmstad? Blir arbetsmilj­ön bättre för undersköte­rskor, transportö­rer, sjuksköter­skor?

Minskar klyftan mellan oss? Minskar sjukskrivn­ingarna? Minskar övertiden? Kommer vi att må bättre? Risken är nu stor att flera undersköte­rskor och transportö­rer lämnar akuten. Förtroende­t kommer att minska avsevärt, eftersom ni som arbetsgiva­re och politiker diskrimine­rar oss i högsta grad och verkligen talar om för oss att vi som yrkesgrupp­er inte är lika mycket värda. Och mer tid till återhämtni­ng, det behöver tydligen inte vi som undersköte­rskor och transportö­rer.

Tänk om innan det är för sent!

 ?? Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV ?? MISSNÖJE. Undersköte­rskor och transportö­rer på akuten i Halmstad känner sig diskrimine­rade.
Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV MISSNÖJE. Undersköte­rskor och transportö­rer på akuten i Halmstad känner sig diskrimine­rade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden