Hallandsposten

Tre tenorer sjunger ut på trettonhel­gen

- ELEONOR EKSTRÖM-FRISK 031-62 42 36 eleonor.ekstrom-frisk@gp.se

Kalle Leander, Alexander Grove och Andreas Backlund - tre tenorer som tillsamman­s utgör den nya, svenska versionen av ensemblen Tenori. På söndag bjuder de på en trettonhel­gskonsert tillsamman­s med skådespela­ren och sångerskan Anna Bromee i Annedalsky­rkan. – Det blir en helaftonsk­onsert med, humor och tenor-hits med det bästa från opera, musikal och filmmusik, Från Fantomen till Nessun Dorma, från The Prayer till The Godfather, berättar Kalle Leander.

Tenori startade som en brittisk tenorensem­ble 2003 med Alexander Grove som grundare.

– Alexander Grove har hela tiden varit trions frontfigur och uppträtt med ett stall eller en pool av fem–sex brittiska tenorer i olika konstellat­ioner. Senast gjorde de en konsert på The Royal Hall i Harrogate med Harrogate Symphonic Orchestra som drog fulla hus.

Operasånga­ren Grove är sedan flera år är baserad i Göteborg och har senast i december framträtt i olika roller i De sju dödssynder­na & Gianni Schicchi på Göteborgso­peran.

– Det var när jag och Alexander jobbade i hop på Den Jyske opera i danska Århus som vi började prata om att start en svensk upplaga av Tenori. Vi bor ju båda i Göteborg och tyckte att det skulle roligt att får uppträda mer i Sverige och Göteborg framför allt – och nu när det dag för vår första riktiga konsert, säger Kalle Leander.

DEN TREDJE TENOREN i den nya trion är den Uddevallaf­ödde Andreas Backlund, numera bosatt i Oslo.

Sångerskan, skådespela­ren och komikern Anna Bromee finns med som värd och artist vid söndagens konsert i Annedalsky­rkan.

– Hon lotsar publiken genom konserten och är också med och sjunger några låtar tillsamman­s med oss.

 ?? Bild: NILLE LEANDER ?? TENORI SVERIGE. Nya tenortrion Kalle Leander, Alexander Grove och Andreas Backlund håller sin första konsert i Annedalsky­rkan på söndag.
Bild: NILLE LEANDER TENORI SVERIGE. Nya tenortrion Kalle Leander, Alexander Grove och Andreas Backlund håller sin första konsert i Annedalsky­rkan på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden