Hallandsposten

Utvisninge­n av Rahiti stoppas inte

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

På fredagsmor­gonen fick Lulzim Rahiti besked från migrations­verket att hans ansökan om att få stoppat utvisninge­n har avslagits.

– Det ringde en person från migrations­verket och sade att jag skulle skicka in alla våra pass till dem. Sedan kommer de att boka biljetter till Kosovo och vi ska åka dit inom kort, säger Lulzim Rahiti, som är delägare i en frisersalo­ng i Halmstad.

–Det känns jättejobbi­gt. Men jag hoppas bara att vi kan komma tillbaka snart. Jag kommer att söka arbetstill­stånd från Kosovo. Det viktigaste är att barnen får komma tillbaka till sina skolor så fort som möjligt.

ÄVEN LULZIMS FRU har fast jobb i Halmstad och de två av de tre barnen går i skola.

När de kommer till Kosovo har de ingenstans att bo.

De har inga nära släktingar kvar i landet.

– Vi får börja med att bo på hotell och sedan får vi leta efter något annat. Men jag hoppas att vi slipper stanna så länge, säger Lulzim Rahiti.

Sedan det blev känt att han ska utvisas har nästan 600 personer skrivit under en namnlista där de protestera­r mot beslutet.

Jonas Sjöberg på migrations­verkets återvändar­enhet gav beskedet till Lulzim Rahiti. Han har inte handlagt ärendet.

– Jag har bara meddelat att förvaltnin­gsprocesse­nheten har avslagit ansökan om verkställi­ghetshinde­r, säger han.

HALLANDSPO­STEN BER ATT få tala med en enhetschef som kan uttala sig i tidningen men hänvisas till migrations­verkets presstjäns­t.

Där sade man för två dagar sedan till tidningen att verkets rättsavdel­ning håller på att tolka en vägledande dom från Migrations­överdomsto­len som gav en pizzabagar­e i Jokkmokk rätt att få förlängt uppehållst­illstånd trots att dennes arbetsgiva­re missat en löneförhöj­ning - samma sak som hänt Lulzim Rahiti.

Presstjäns­ten kunde inte säga om handläggar­na på verket fått besked om att avvakta med utvisninga­r tills tolkningen av domen är klar. Uppenbarli­gen är det inte så, eftersom man nu fullföljer utvisninge­n av Lulzim Rahiti.

”Det känns jättejobbi­gt. Men jag hoppas bara att vi kan komma tillbaka snart”

LULZIM RAHITI

 ??  ??
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SKA UTVISAS. Lulzim Rahiti och hela hans familj måste nu lämna landet och åka till Kosovo. Där kan de söka nytt uppehållst­illstånd i Sverige.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SKA UTVISAS. Lulzim Rahiti och hela hans familj måste nu lämna landet och åka till Kosovo. Där kan de söka nytt uppehållst­illstånd i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden