Hallandsposten

Snatteri är aldrig OK

-

SNATTERI. Vi på Tempo Bäckagård måste tydligen klargöra att vi INTE accepterar snatteri, varken från barn eller vuxna. Det måste ha ”lästs mellan raderna”.

VI TOG BORT energidryc­ker från butiksgolv­et för att vi inte vill medverka till att barn dricker dem. Barn kan endast få tag på dryckerna genom snatteri, det blir alltså ren ”bonus” för vår del att snatteriet på just dessa produkter helt upphör.

Alla butiker måste tyvärr budgetera med ett totalt svinn (inbegriper frukt och grönt och andra färskvaror, kross med mera) där även ett extra svinn på grund av snatteri ingår. Det är alltså inräknat i den totala budgeten och prisbilden i alla butiker. I ett Utopia förekommer inget svinn överhuvudt­aget, men dit är det inte lätt att komma. Det är inte heller någon skillnad på de så kallade samhällsgr­upper som snattarna kommer ifrån. De produkter som är belagda med en åldersgrän­s, som energidryc­k, är lika spännande för alla.

SLUTSATSER:

1: snatteri är inte accepterat av oss.

2: Snatteri förekommer trots det.

3: Svinnet måste budgeteras, alltså ” räknas hem”.

4: Det ligger på, i första hand föräldrar, i andra hand på skolor att informera och lära barnen skillnad på mitt och ditt, rätt och fel.

5: I de fall vi kommer på snattare så ringer vi deras föräldrar och de får ovillkorli­gen komma till butiken för samtal ihop med sina barn.

6: Tempo Bäckagård gör alltså sitt för att informera barn och föräldrar om snatteri och de följder det får och kan få i framtiden.

Lars S

Svar till Christer H 5/1.

Tempo Bäckagård

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden