Hallandsposten

Skrotbil vid rökeri ska bort

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Bilen som kraschade in i en lyktstolpe för flera veckor sedan står fortfarand­e kvar på olycksplat­sen vid Rökeriet. Men nu ska den bort.

Det var på kvällen den 14 december som bilen körde av Lagavägen. Den manglade nedr en lyktstolpe av stål stannade en bil in på gräset mellan ån och vägen.

Där står bilvraket fortfarand­e. Det är inte så enkelt att flytta på en kvarlämnad bil. Det vet Annica Pålsson, trafikplan­erare på Laholms kommun.

– All hantering runt omkring måste vara klar. Ibland är det en brottsutre­dning kring händelsen. Normalt sett är det är en försäkring­sfråga. Men är det inget sådant på gång har vi ett ansvar att ta kontakt med bilägaren och uppmana att bilen hämtas, säger Annica Pålsson.

–Jag måste i efterhand kunna visa att jag gjort allt jag förmår för att få kontakt med ägaren.

I just det här fallet tillhör Lagavägen Trafikverk­et. Men Annica Pålsson har ändå varit inblandad.

– Jag har precis nyss mejlat med bilskrotar­en som tar bilar åt både oss och Trafikverk­et, och fått veta att han fått en beställnin­g från Trafikverk­et. Så bilen kommer att tas bort, säger hon.

Bilen vid Rökeriet är inte den enda som står och skrotar i kommunen.

– Jag har en till i Öringe och en i Veinge som ska tas bort nu, säger Annica Pålsson.

Föraren som kraschade vid Rökeriet togs av polis när han gick från olycksplat­sen. Mannen, en 40-åring från Skåne, misstänks för grovt rattfyller­i, vårdslöshe­t i trafik, smitning från trafikolyc­ka och brott mot narkotikas­trafflagen.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? BLEV KVAR. Bilen står på gräset ännu, nästan en månad efter olyckan.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N BLEV KVAR. Bilen står på gräset ännu, nästan en månad efter olyckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden