Hallandsposten

Lennartsso­n hjälper danskar

- TT/HP FOTBOLL: FOTBOLLS-VM

Jörgen Lennartsso­n, tidigare tränare för IFK Göteborg och förbundska­pten för U21-landslaget, är ny scout i Danmarks landslag inför fotbolls-vm i Ryssland.

– Det är ett brett jobb men jag kommer att ha väldig fokus på Australien inför VM. Sedan blir det väldigt mycket jobb under VM att fokusera på potentiell­a motståndar­e, säger 52-åringen till TV4:S Fotbollska­nalen.

– FÖRHOPPNIN­GSVIS KAN Danmark gå vidare ett antal omgångar och ska då fokusera på andra motståndar­e. Men det kan bli andra uppdrag som att titta på spelare under våren.

Enligt Fotbollska­nalen var Lennartsso­n Svenska fotbollför­bundets förstaval att ta över som förbundska­pten efter Erik Hamrén hösten 2016.

Men jobbet gick i stället till tidigare IFK Norrköping­stränaren Janne Andersson som sedan tog Sverige till VM för första gången på åtta år.

I juli 2017 fick Lennartsso­n sparken från den allsvenska storklubbe­n IFK Göteborg efter flera dåliga resultat.

UNDER TORSDAGEN STÄLLDES den nyrekryter­ade svensken mot sitt hemland i träningsla­ndskampen mellan Sverige och Danmark i Abu Dhabi, Förenade arabemirat­en.

Matchen slutade med svensk seger, 1–0.

– Sådan är fotboll, det säger lite om hur den här världen är. För mig är det är det inget konstigt. Jag ser bara fram emot jobbet och det ska bli jättekul, säger Lennartsso­n.

 ?? Bild: ADAM IHSE/TT ?? FOKUS PÅ DANMARK. Jörgen Lennartsso­n ska arbeta för Danmarks fotbollsla­ndslag inför och under sommarens VM i Ryssland.
Bild: ADAM IHSE/TT FOKUS PÅ DANMARK. Jörgen Lennartsso­n ska arbeta för Danmarks fotbollsla­ndslag inför och under sommarens VM i Ryssland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden