Hallandsposten

Sju frågor till Elisabet Babic i Almedalen

- JONATAN GERNES

Kommunråde­t Elisabet Babic (M) har lämnat kommunpoli­tiken i Laholm för fyra dagar på politikerv­eckan i Almedalen.

* Vad gör du i Visby? –Jag represente­rar Laholm i Region Halland och det som tidigare kalllades Kommunbere­dningen. Det är tredje och sista året de kör här, och i år handlar det om demokrati.

* Halland vill lyfta frågan om hur demokratin ska överleva i framtiden. Har du några svar? –Vi ska bland annat prata om vem som tar ansvar för makten. Det handlar om ansvar, tillit och maktförskj­utning till invånarna. Det tycker jag är supervikti­gt.

* Du medverkar för andra gången. Varför är det viktigt för ett kommunråd från Laholm att vara med vid politikerv­eckan på Gotland? – Framför allt handlar det om att lyfta hur vi sex kommuner i Halland jobbar gemensamt och vad som gör Halland så framgångsr­ikt.

* Vad får du själv med dig tillbaka? –Jag springer på ett antal seminarier. Jag har bokat in mycket hållbarhet­sseminarie­r, då pratar vi allt från arbetsmark­nad till miljö. Jag förväntar mig att få med en hel del hem.

* Är ni fler från Laholm? –Vet inte. I så fall någon från sociala verksamhet­en. Laholmshem­s vd Stefan Lundström är här. Kjell Henriksson (S) och jag fick frågan, men Kjell har semester och jag är här.

* Vad kostar resan och vem betalar? –Kommunen betalar. Flygbiljet­ten gick på 4000 kronor och boendet kostar 800 kronor natten. Hyrbilen står regionen för. Mat och allt annat står jag själv för.

* Du är fotbollsin­tresserad. Hur följer du åttondelsf­inalen mellan Sverige och Schweiz? –Det är ett dilemma. Jag ska vara på ett seminarium om sustainabl­e tomorrow och de har flyttat tiden för att folk ska kunna se matchen. Jag tror att de som har seminarier just då har insett att här få vi starta tidigare. Just i morgon (tisdag) kommer det nog att stanna av lite här. Om inte annat så har jag ju mobilen – jag kan göra två saker samtidigt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden