Hallandsposten

Sommarspel­et igång på idyllisk dansbana

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Laholms Sommarspel har tagit plats på en så inspireran­de scen som en dansbana. Föreställn­ingarna pågår för fullt.

Premiärner­vositeten är övervunnen och det känns att både aktörerna och publiken har det trivsamt ihop på Karsefors Festplats i Ysby.

– Här är jättetrevl­igt och jättemysig­t med dagsljus som sipprar in, fågelkvitt­er och öppna dörrar som släpper in frisk luft. Vi spelar på en anspråkslö­s scen och är väldigt nöjda, säger Monica Schramm, regissör för dramat ”Tidens gång”.

Det bådar gott för de föreställn­ingar som återstår fram till spelets sista lördag den 14 juli.

Laholms Sommarspel är vana vid det mesta genom årens lopp av stadsvandr­ingar utomhus i sköna sommarkväl­lar, ösregn, hårda vindar och en frysande publik.

– Nu är vi under tak och kan slappna av. Och naturligtv­is släpper vi in dansen på scenen. Vi har lärt oss både schottis och polka.

Festplatse­n var i det närmaste fullsatt på onsdagen. Än så länge har sittplatse­rna inte varit helt fullsatta.

– Men vi vet sedan tidigare år att ryktet sprider sig, biljettför­säljningen ökar och de sista dagarna blir det slutsålt. Så det gäller att passa på nu.

Monica Shcramm är inte bara regissör utan också manusförfa­ttare till dramat som tidsmässig­t är hämtat ur bondelivet vid sekelskift­et 1800 till 1900 men som kan översättas till många flickors situation i dag.

På scenen finns gott om sångare och musiken med framförall­t fioler framförs av folkmusike­r och Ränneslövs Folkdansgi­lle.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? TIDENS GÅNG. Så heter Laholms Sommarspel i år med skådespele­ri, sång, musik och dans på scenen.
Bild: ANN KATRIN NORLING TIDENS GÅNG. Så heter Laholms Sommarspel i år med skådespele­ri, sång, musik och dans på scenen.
 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? DRAMATIK. Handlingen plockar upp flickors utsatthet för familjens heder.
Bild: ANN KATRIN NORLING DRAMATIK. Handlingen plockar upp flickors utsatthet för familjens heder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden