Hallandsposten

Värmen stannar i Halland

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hallandspo­sten.se

Det är högsäsong på västkusten, både för lokalbor och semesterfi­rare. Vår ständige snackis – vädret, har något av en huvudroll i detta. HP har pratat med en meteorolog om helgens utsikter i Halland.

Lite svalare men soligt vid kusten. Högst temperatur­er i inlandet, men lite moln kan sväva förbi. Sammanfatt­ningsvis får Halland fortsatt besök av det fina vädret under helgen.

– Lördagen börjar soligt, men under dagen kan det bli en del moln och några skurar inne i landet. Temperatur­erna kan växla mellan 25 och upp till 28 grader, säger Erik Rindeskär, meteorolog på väderprogn­osföretage­t Foreca.

”Det blir en tillfällig återgång till svalare väder nästa vecka.”

ERIK RINDESKÄR

Meteorolog

På söndag blir det klart och soligt vid kusten och molnigt i inlandet. Något svalare än lördagen, men fortfarand­e varmt.

Även framåt ser det positivt ut, för den som suktar efter sol och värme.

– Det blir en tillfällig återgång till svalare väder nästa vecka, men i övrigt ser det ut som att vi får behålla den varma luften de närmaste tio dagarna, säger Erik Rindeskär.

Varmt? Det är en subjektiv känsla. Med den högsommarl­ika värmebölja som rådde i maj kanske många av oss är bortskämda. Och kanske lite oroliga för sommar 2018 redan är förbi? Erik Rindeskär har en teori. – Maj var en extrem händelse. Jag tror personlige­n inte att vi kommer att få en så lång period med gigantiskt högtryck igen i år. Men det ser ut som att vi får behålla den varma luften, fast nu blir det lite mer normalt.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? MOLNLÖST. Vi minns sommarvärm­en i maj. Den fortsätter, men inte med samma intensitet.
Bild: OLA FOLKESSON MOLNLÖST. Vi minns sommarvärm­en i maj. Den fortsätter, men inte med samma intensitet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden