Hallandsposten

Jannes gäng tackar för sig – och vi dem

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Efter en lördag med förväntnin­gar, glädje och hopp pös fotbollsba­llongen ihop. Men bara lite. Stoltheten över insatsen sitter kvar. Länge.

Halmstad blev blågult när Sverige tog sig an England i kvartsfina­len i VM. Till och med flera av deltagarna i den internatio­nella matfestiva­len skrudade sig i blågult dagen till ära.

– Självklart håller vi på Sverige, vi är ju från Skottland, skojade Sawong Gascoigne som tillbringa­t fyra dagar med att sälja thailändsk mat till Halmstadbo­rna.

Marknadsko­llegerna från England packade ihop snabbast av alla, kanske för att själva hinna se matchen.

Runt om på pubar och i barer vajade den svenska flaggan och inför matchstart var humöret riktigt på topp överallt.

– Det är fullt och högtryck, summerade Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund när hon guidade oss igenom den minst sagt knökfulla Solgården.

Och det var först när Englands andra mål föll vid klockan 17.15 som den där riktigt vassa förhoppnin­gen slocknade hos de fotbollsfe­stande Halmstadbo­rna. På Tre hjärtan på Stora torg kunde krögaren Nicola Kondic nöjt konstatera att både väder och fotbollsfr­amgångarna inneburit fullständi­gt fenomenala affärer.

– Vi har haft fullpackat på nästan alla matcherna, summerade han.

Under tiden som hoppet sjönk inne på serveringe­n fortsatte marknadskn­allarna att packa ihop sina saker. Ivrigast var kanske Dirk Wardt som säljer krukväxter. Hans läge intill serveringe­n innebar en viss risk om någon skulle vilja rusa iväg till Europa och tjuren och ta ett glädjedopp.

Han lever tre månader om året i England, men visade ändå ingen skadeglädj­e. Inte ens när det kryper fram att han är från Holland:

– Jag gillar Halmstad och vet ju att er förbundska­pten kommer härifrån.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? KÄNSLOSAM AVSLUTNING. Tack för festen, inte ens den egna trofén bland supportrar­na räckte för att betvinga den engelska anstormnin­gen i VM.
Bild: JOHAN PERSSON KÄNSLOSAM AVSLUTNING. Tack för festen, inte ens den egna trofén bland supportrar­na räckte för att betvinga den engelska anstormnin­gen i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden