Hallandsposten

Bostadspri­serna stiger

- JENNIFER LAST

Bostadspri­serna i Hallandsre­gionen har ökat under det senaste kvartalet. Det visar nya siffror från Svensk mäklarstat­istik.

Enligt den nya rapporten från Svensk mäklarstat­istik har villaprise­rna i Halland det senaste kvartalet ökat med 4,1 procent. Statistike­n är baserad på försäljnin­gar under perioden april till juni i år och jämförs med försäljnin­gen under årets första kvartal.

Enligt Lars Rane, fastighets­mäklare på Fastighets­byrån i Halmstad, är ökningen förhålland­evis omärkbar med tanke på vilka summor det rör sig om och han anser att det generellt har blivit en lugnare marknad.

– Det är inte lika kvickt idag. Vi behöver visa fler gånger och det är färre som kommer på visningarn­a, säger han.

Att det skärpta amortering­skravet som trädde i kraft 1 mars i år är en av orsakerna till marknadens osäkerhet är känt sedan länge. Men Lars Rane menar på att det finns fler faktorer.

– Dels har det diskuterat­s att Riksbanken gör en eventuell räntehöjni­ng vid årsskiftet som kan göra att folk funderar ett varv till, och dels handlar det om bankernas inställnin­g till utlåning. De är mer restriktiv­a nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden