Hallandsposten

Svenskarna vill ha mer

FOTBOLL: MÅNGA SPELARE ÄR POSITIVA INFÖR EN FORTSÄTTNI­NG

- WIKTOR NUMMELIN/TT

I nederlaget­s tunga stund är det få som vill blicka framåt särskilt långt.

– Det är en tomhet. Man vill inte att det ska ta slut, säger Marcus Berg efter 0–2 mot England.

– Vi drömde om semifinal. Att åka ut i kvartsfina­l i ett VM är givetvis jäkligt tungt. Det är en match vi aldrig kommer att få spela om igen, suckar Albin Ekdal.

Det stämmer givetvis. Och för flera i dagens landslag kanske chansen att kopiera Vm-framgången aldrig dyker upp igen. Andreas Granqvist och Sebastian Larsson har fyllt 33 och Ola Toivonen 32. Marcus Berg fyller lika mycket i höst – och visar tydligt att han funderar på hur länge han kommer att spela i landslaget.

Samtidigt finns det också något lockande med det som skapat den svenska framgången i VM.

– DET POSITIVA ÄR ju att man vill fortsätta med den här gruppen, det vi har byggt upp och bevisat för oss själva och många andra att vi kan prestera. Det är en stark orsak till att fortsätta, säger Berg.

Kvartsfina­lplatsen i VM har fått många tvivlare att nicka uppskattan­de åt svenska spelare som visat sig hålla på högsta nivå. Albin Ekdal är en av dem – även om han själv tycker sig ha kunna gjort mer.

– JAG HAR SPELAT varje match och det är jag nöjd med, men jag tycker jag kunde ha gjort det mycket bättre. I dag kände jag mig inte riktigt där. Det var lite soppatorsk både mentalt och i kroppen, säger mittfältsm­otorn.

De skadeprobl­em som så ofta drabbat honom höll sig undan under VM, åtminstone nästan. 23: Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf 24: Ludvig Augustinss­on 25: Filip Helander 26: Oscar Hiljemark, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Viktor Claesson, Emil Forsberg 27: Marcus Rohdén, Pontus Jansson 28: Albin Ekdal, Karl-johan Johnsson, Robin Olsen 29: Jimmy Durmaz, Kristoffer Nordfeldt 30: Martin Olsson 31: Gustav Svensson, Mikael Lustig, Marcus Berg 32: Ola Toivonen 33: Sebastian Larsson, Andreas Granqvist

– Jag har sagt hela tiden att min kropp inte är så illa som det ser ut. Den har känts bra hela tiden. Nu hade jag en fot som gjorde riktigt ont, men kunde spela ändå.

Under förbundska­pten Janne Andersson har Sverige hittat ett försvarssp­el av toppklass. Nästa steg blir att utvecklas framåt också.

– Vi vill bli ännu bättre, framför allt i det offensiva. Det känner jag och allihop. Där måste vi bli mer dominanta, säger Emil Forsberg.

Strax efter Englandsfö­rlusten tycker visserlige­n inte heller han att det är särskilt lätt att tänka på framtiden, Uefas nya Nations League eller kommande Em-kval.

VM för Sverige är slut. Men i suckar och tunga steg finns kanske också en början på något nytt och en dröm om revansch. – Vi vill ha mer. Så är det, säger Emil Forsberg.

– DET SKA BLI intressant, men nu har man ingen tanke på det. Nu är man bara besviken, säger Forsberg.

Känslan som fanns före besvikelse­n vill dock både han, medspelarn­a och de svenska fotbollsfa­nsen tillbaka till.

– Vi har skapat en ganska magisk sommar för hela Sverige. Förhoppnin­gen är att vi får uppleva något sådant här igen i EM. Vi vill ha mer – så är det, säger Emil Forsberg.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/TT ?? DEPPIGT. Sebastian Larsson och Marcus Berg deppar efter kvartsfina­lförlusten i VM mot England. Båda spelarna är över 30 – och funderar nog på hur länge till de kommer spela i landslaget.
Bild: LUDVIG THUNMAN/TT DEPPIGT. Sebastian Larsson och Marcus Berg deppar efter kvartsfina­lförlusten i VM mot England. Båda spelarna är över 30 – och funderar nog på hur länge till de kommer spela i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden