Hallandsposten

”Vägen till handling är ofta väldigt lång”

- JERRY CARLSSON

Krögarföre­ningen är försiktigt positiv till det moderata förslaget.

– Förslaget är bra om det blir verklighet, säger Micke Wallin, ordförande i Halmstads krögarföre­ning.

Föreningen menar att armadan av tillstånd, lagar och regler sätter krokben för företagarn­a, inte minst för att dagens regelkrång­el tar för mycket tid och resurser i anspråk.

KRÖGARFÖRE­NINGEN har därför under en längre tid gått i spetsen för att Rättviksmo­dellen ska införas.

– Den bygger på rättvisa. Dessutom bygger den inte enbart på kontroll utan även rådgivning. Både myndighete­r och företag strävar ju faktiskt mot samma mål vilket innebär en säker miljö när det gäller hygien, säkerhet och alkoholser­vering.

– I detta sammanhang är en bra dialog mycket värdefull. Vi anser dessutom att det är helt felaktigt att ett företag som omsätter mer skulle ha behov av fler kontroller. Man kan undra vart avgiftspen­garna tar vägen, säger han.

MICKE WALLIN MENAR att förslaget till stor del framstår som valfläsk från Moderatern­as sida.

– Det känns som att förslaget lyfts fram på grund av all uppmärksam­het som frågan fått i media. Jag ser positivt på att politikern­a belyser problemet men vägen från löfte till handling är ofta väldigt lång.

– De styrande har haft fyra år på sig att göra något åt saken men det är först nu, några månader före valet som utspelet kommer. Därför väljer jag att förhålla mig försiktigt positiv till förslaget, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden